top of page

Portals Escena guanya el IX Premi Rosa Florido amb l'obra "Més enllà de l'hostal"

El grup amateur de l'escola de teatre de La Porta de Fusta de Calafell destaca en un concurs d'obres de creació pròpia que ha acollit una desena de participacions


Vilafranca del Penedès, 12 de juny del 2023 – El passat dimecres 7 de juny es va donar a conèixer el veredicte final del jurat de la novena edició del Premi Rosa Florido, guardó destinat a grups de teatre amateur i escoles de formació teatral de Catalunya. En aquesta edició, que una vegada més compta amb la implicació de la Coordinadora GATAP i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, s'han presentat un total de deu candidatures, dues de les quals de grups penedesencs: Companyia 8, El Coverol, Escorça Teatre (Sant Joan de Mediona), Gespa Teatre, Onze al Teatre, Portals Escena (Calafell), Magma La Serreta, Punt i Seguit, Teatre Sarau i Vada Retro.


El jurat, format per Valeri Laguna, Mario Larrubia, María Rodríguez i Montse Masó, destaca l'èxit de participació d'enguany i assegura que el veredicte no ha estat fàcil: "la tria ha estat tan difícil que hem acabat optant per augmentar el nombre d'accèssits d'un a tres per poder reconèixer més grups per la seva bona feina. Estem satisfets de garantir la continuïtat del Premi Rosa Florido, que l'any vinent celebra el desè aniversari, i per això esperem poder continuar amb la bona participació i qualitat que els grups de teatre de Catalunya demostren any rere any".


Portals Escena, grup amateur de la companyia La Porta de Fusta de Calafell, s'ha endut el premi d'enguany amb l'obra de creació pròpia "Més enllà de l'hostal", una peça tragicòmica ambientada en un hostal del segle XIX. L'obra presenta uns personatges perduts, forçats a admetre les seves veritats ocultes quan se'ls porta al límit. Segons la companyia, amb aquesta obra s'ha volgut portar el cinema en blanc i negre a l'escenari, i per això la caracterització dels personatges era d'especial rellevància. A més, han recuperat la figura de la poeta i espiritualista Lizzie Dotten, nord-americana nascuda el segle XIX que assegurava rebre versos dels esperits d'autors com Edgar Allan Poe, Felicia Hemans o William Shakespeare.


Així, Portals Escena s'endu el premi amb un valor de 500€ i representarà "Més enllà de l'hostal" al Casal Societat La Principal durant el festival Escena Penedès. Per altra banda, el IX Premi Rosa Florido ha atorgat tres accèssits, que són per "Vanité", d'Escorça Teatre (Sant Joan de Mediona), "Impasse, sense eixida" de El Coverol (Les Franqueses del Vallès) i "Últim avís" de Gespa Teatre (Palamós).


Fotografia de Fèlix Miró

Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page