top of page

TOTS SOM CASAL

El Casal de Vilafranca és una entitat sociocultural sense afany de lucre que, des de Vilafranca del Penedès, però amb plena vocació comarcal treballa per promoure activitats culturals, esportives, de lleure i formatives.

 

Els nostres principals objectius són vetllar per la formació dels infants i joves en el lleure, el foment de l’activitat física i esportiva com a mitjà de creixement personal i col·lectiu, i la realització d’activitats socials i culturals que fomentin la cohesió social des de la catalanitat, com a fórmula de convivència. Uns objectius que intentem tenir sempre ben presents i que desenvolupem a les instal·lacions del centre de Vilafranca, on a banda dels espais d’activitats també hi tenim plenament actius un cinema programat per Cineclub Vilafranca i un teatre amb programació estable durant gairebé nou mesos l’any.

 

Tot i haver transcorregut més d’un segle des de la nostra fundació, intentem seguir mantenint viu l’esperit emprenedor d’aquell grup de joves vilafranquins que l’any 1904 van voler crear una entitat oberta i acollidora.

 

Des del Casal us obrim les portes !!!

Ens deixeu que ens presentem?  
Us agradaria conèixer la nostra història?
Voleu descobrir el teatre de l'entitat construït el 1921? 
PORTADA CATÀLEG 2022.jpg

CATÀLEG DE PRESENTACIÓ DE L'ENTITAT

 

Aques document us mostrarà una visió ràpida i general de la nostra entitat.

LLIBRE DEL CENTENARI DEL CASAL DE VILAFRANCA

 

L’any 2004, amb motiu del centenari de l’entitat, l’historiador Joan Solé Bordes va escriure un llibre recollint la trajectòria històrica de l’entitat. El podeu consultar gratuïtament a la sala de lectura de l’entitat o adquirir-lo a les nostres oficines.  

 

caràtula video.jpg

DOCUMENTAL, EL CASAL: LA CONSTRUCCIÓ D'UN SOMNI

 

L’any 2012 finalitzàvem les celebracions dels 90 anys de la construcció del Teatre de l’entitat amb la producció del documental EL CASAL: LA CONSTRUCCIÓ D’UN SOMNI. Una peça audiovisual encarregada al realitzador vilafranquí, Pep Puig on es mostra la singularitat del nostre teatre en el marc de l’arquitectura teatral de principis del segle XX a Catalunya.

Visita guiada en motiu del centenari del Teatre Casal
Llibre de la generació de la Revista Casal de la Principal
Visita 5.jpg

"NOMS VEUS I RECORDS"

 

L'octubre de 2021 s'iniciem una nova visita guiada  creada amb motiu del Centenari de la inauguració del nostre teatre a càrrec de l'historiador Marc Jobani,.

 

No us la perdeu!

EIXOS DE COMPROMÍS

Servidumbre-y-grandeza-AUTOR.jpg

LLIBRE DE LA GENERACIÓ DE LA REVISTA DEL CASAL DE LA PRINCIPAL

 

L’any 2007, els historiadors Ramon Arnabat i Joan Solé Bordes, escrivien aquest llibre que recorda i posa en valor la generació d'intel·lectuals que a principis dels anys 30 creaven la primera revista de l'entitat.

 

El podeu consultar gratuïtament a la sala de lectura de l’entitat o adquirir-lo a les nostres oficines.

.  

 

EIXOS COMPROMIS.jpg
bottom of page