top of page

La "Terra Baixa" del Casal se'n va de gira

L'adaptació de producció pròpia del Casal i Taller d'Assaig Teatre ha estat seleccionada al TeatrAm d'Alcoi i al 23è Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona


Vilafranca del Penedès, 21 de juliol del 2023 – El passat 2022, el Casal i el Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca van impulsar una ambiciosa adaptació del clàssic Terra Baixa d’Àngel Guimerà, que es va representar en dues sessions al Teatre Casal. L'adaptació, que compta amb la dramatúrgia de Valeri Laguna, Manel Güell i Jordi Romagosa, ha estat una de les 4 obres seleccionades (d'entre 130 candidatures) al TeatrAm Alcoi, la Mostra Nacional de Teatre Amateur que acull cada any la ciutat valenciana i que es celebrarà durant el mes de setembre.


A més, el 25 d’agost aquesta Terra Baixa representarà la Xarxa de Teatres i Ateneus de Catalunya de la Federació d'Ateneus de Catalunya al 23è Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). El festival, organitzat per la Diputació de Girona, acull grups teatrals d'arreu del món, que actuen davant el públic i professionals del sector.


Per altra banda, la Terra Baixa de producció pròpia del Casal també es representarà al Penedès: l'acolliran La Lliga de Capellades i la Societat La Margaridoia de Santa Margarida i els Monjos, aquesta darrera en els actes del seu aniversari el 26 de novembre. A Capellades la representació s'acull a la programació que impulsa la Federació d'Ateneus de Catalunya des de la Xarxa de Teatres i Ateneus, i als Monjos s'ha buscat acollir aquesta Terra Baixa perquè alguns dels seus membres van assistir a l'estrena a Vilafranca. Així, un any després de la seva estrena, l'obra haurà fet una gira amb sis representacions; i a més el gener del 2024 també participarà al XIX Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols.


Per Valeri Laguna, director del Taller d'Assaig Teatre, aquesta gira és una bona notícia que contrasta amb l'actual context polític remogut: "ens ha fet molta il·lusió haver estat seleccionats a Alcoi, on els va agradar molt la nostra posada en escena. Inicialment ens van proposar d'actuar al gran Teatro Calderón, però nosaltres busquem una proximitat amb el públic que és més accessible al Teatro Principal. Creiem que tant Alcoi com Girona són molt bons aparadors: al FITAG la nostra representació s'acompanyarà de subtítols en anglès, perquè al ser un festival internacional atrau companyies i públic d'arreu, i ara estem treballant per adaptar el text dens d'un clàssic consistent com és Terra Baixa al ritme i vocabulari de la traducció. Aquesta gira ens ha donat empenta per recuperar l'obra, que no representàvem des del mes de febrer, i a retrobar la complicitat entre personatges i actors i la forma i el contingut que li vam voler donar en el seu dia, amb aquesta adaptació a només sis personatges".


Fotografia de Toni GalitóFollow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page