top of page

La Terra baixa del Casal i Taller d’Assaig Teatre continua la seva gira

Vilafranca del Penedès, 16 de gener del 2024 – La producció del Casal i del Taller d’Assaig Teatral de la versió de Terra Baixa, continua la seva gira després de la seva estrena el novembre del 2022. Durant l’any 2023, l’obra s’ha pogut veure al prestigiós Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) on es va representar amb la projecció de subtítols en anglès, a la Mostra de Teatre d’Alcoi i a la Mostra de Teatre de la ciutat de Chivasso, prop de Torí, a Itàlia. Al nostre país també han actuat als Monjos, a Capellades i a Ullastrell, La Pobla de Mafumet i en una segona representació al Casal.


Per aquest any 2024, ja han confirmat les següents actuacions:

Mes de gener: dia 21 a Terrassa i dia 28 a Sant Feliu de Guíxols

Mes de febrer: dia 18 Les Franqueses del Vallès i dia 25 a Abrera

Mes de març: Dia 23 a Gelida i 24 a Breda

Mes d’abril: Dia 20 a Gandesa i dia 27 a Pineda

Mes de maig: dia 12 a Vila-rodona i dia 18 al Casal de Vilafranca


La gira es tanca, de moment, amb una darrera representació al teatre del Casal el 18 de maig. En total, l’obra s’haurà representat en 19 ocasions. La proposta d’aquesta Terra baixa sintetitza el text en sis personatges enlloc dels dotze de l’obra original, elimina per tant diàlegs i reorganitza l’ordre de les intervencions i rèpliques, sent fidel en tot moment al text de Guimerà. L’adaptació prioritza la mirada de la Marta per sobre les altres possibles lectures de l’obra i posa èmfasis en els temes claus i essencials de l’obra: el poder patriarcal, econòmic, social i psicològic en el personatge de Sebastià i la Marta, una dona que lluita per la seva llibertat i la seva passió amb la complicitat del Manelic. La posada en escena fuig del drama romàntic i vol apropar l’obra al públic contemporani.


L’adaptació ha anat a càrrec de Manel Güell, Valeri Laguna i Jordi Romagosa i l’equip artístic està format per Anna Gol, Mario Larrubia, Adrà Machuca, Gregori Escalona, Maria Jesús de la Rosa i Mireia Segura; i l’equip tècnic per Antonio Rabal i Santi Muniente.


Fotografia: Toni Galitó

Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page