top of page

L’adaptació de Terra baixa del Casal i TAT de Vilafranca, rep 3 guardons al Premi Ciutat de Terrassa

El prestigiós concurs de teatre Amateur “Premi Ciutat de Terrassa” ha celebrat aquest any la seva 50a edició, convertint-se en el concurs més antic de Catalunya, a més de ser un dels més reconeguts per la qualitat dels espectacles.


Vilafranca del Penedès, 7 de maig de 2024 – El pròxim dissabte dia 18 de maig a les 20.30 h es tanca la gira del muntatge del Casal i del Taller d'Assaig Teatral (TAT) de Vilafranca de l'obra "Terra baixa" d'Àngel Guimerà al teatre del Casal. Les entrades estan a la venda a la web del Casal i els estudiants tenen un descompte del 50% del cost de l'entrada. Amb aquesta darrera representació, l'obra s'haurà vist en 19 ocasions. Del total de representacions destaquen les actuacions al prestigiós Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), la Mostra de Teatre d'Alcoi amb grups de tot Espanya i la Mostra de Teatre de la ciutat de Chivasso, prop de Torí, a Itàlia, on per primer cop es va escoltar Guimerà en català a Itàlia.El muntatge ha estat guardonat amb tres premis al concurs de teatre Amateur Premi Ciutat de Terrassa i també amb dos premis al Concurs Vila d'Abrera. L'espectacle ha tingut molt bona acollida en totes les seves representacions, sorprenent el públic per una posada en escena que fuig del drama romàntic, pel treball dels actors i per l'adaptació d'un text popular i conegut que ha estat capaç d'oferir l'essència de l'obra de Guimerà amb una mirada nova i adaptada a la sensibilitat del públic del segle XXI.


L'adaptació prioritza la mirada del personatge de la Marta per sobre les altres possibles lectures de l'obra i posa èmfasis en els temes claus de l'obra: el poder patriarcal, econòmic, social i psicològic en el personatge de Sebastià i la Marta, una dona que lluita per la seva llibertat i la seva passió amb la complicitat del Manelic.


L'adaptació ha anat a càrrec de Manel Güell, Valeri Laguna i Jordi Romagosa. L'equip artístic està format per Anna Gol (Nuri), Mario Larrubia i Maria Jesús de la Rosa (Els Perdigons), Adrià Machuca ( Manelic), Gregori Escalona (Sebastià) i Mireia Segura (Marta); i l'equip tècnic per Antonio Rabal i Santi Muniente Tots ells sota la direcció de Valeri Laguna.

Comentários


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page