top of page

El X Premi Rosa Florido premia ‘Hora de plegar’ del grup Sala Cabanyes

El passat dijous 13 de juny va tenir lloc l’acte de lliurament del guardó, dirigit a grups amateurs de teatre i escoles de formació d'actors i actrius de Catalunya. 


Vilafranca del Penedès, 21 de juny del 2024 – Com cada any, el Casal de Vilafranca, en aliança amb la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l'Alt Penedès i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, ha organitzat l'acte de lliurament del Premi Rosa Florido. Un guardó que busca fomentar la creació teatral i literària a Catalunya.


L’acte, emmarcat en el Dia de l'Associacionisme Cultural, va tenir lloc el passat dijous 13 de juny a les 19.00 h al Teatre Casal de Vilafranca, on enguany també es van celebrar els deu anys del premi i els vint de l’Escola de Teatre Casal.


L’obra guanyadora ha estat ‘Hora de plegar’ del grup Sala Cabanyes, i podrà ser representada al Festival Escena Penedès 2024. També ha estat reconeguda amb 500€ de premi patrocinat per Arç cooperativa, que s'incorpora aquest any com a nou patrocinador.També es van concedir 2 accèssits, un per ‘L’home que escrivia novel·les de detectius’,  del grup La Tropa Teatre; i el segon per ‘Líders’, del grup Deixalles 81.


Van assistir a l'acte unes 60 persones, entre elles representants dels 15  grups participants d'enguany i exdirectors de l'escola de teatre. Cal destacar el rècord de participació d’aquesta edició, amb 15 grups (4 més que l'any passat) i també l’augment d’actors i actrius joves; així com l'alt nivell de les propostes que giren cada cop més al voltant de la crítica social amb temàtiques com: la salut mental, la gent gran, la sequera... Aquest any el premi compta també amb molta diversitat de gèneres teatrals presentats: comèdia, documental, familiar, etc.


A més del lliurament del premi, va tenir lloc la representació de l’obra “Montse i la solitud no volguda” del grup de teatre d’adults de l’Escola de Teatre Casal, dirigida per Mario Larrubia i Maria Jesús de la Rosa; i l’actuació de Laia Soler, alumna de cant de l’Escola de Teatre Casal, dirigida per Virts Martos.


Foto: Toni Galitó
Comentarios


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page