El Casal de Vilafranca busca captar fons per garantir la continuïtat dels infants i joves becats de l’entitat
Fa unes setmanes l’entitat va presentar Ponts de Futur, el seu projecte social que obre la porta a infants i joves en risc d’exclusió social.
Vilafranca del Penedès, 28 d'abril del 2024 - El Casal de Vilafranca impulsa la segona edició de Ponts de Futur, un projecte social emmarcat dins del lema Som Compromís, que vol garantir que infants i joves en risc d'exclusió social de Vilafranca del Penedès puguin participar durant el curs 24/25 de les activitats extraescolars de l’entitat, independentment de quins siguin els recursos de les seves famílies. Els infants i adolescents participen de forma plena i sense barreres d'accés en les activitats de màxima qualitat que s’ofereixen des de l’entitat: bàsquet, teatre, dansa i belles arts.
L'equip tècnic de l'entitat, els responsables de les activitats del Casal i l'equip de treball del Centre Obert i de SIS Adolescents treballen plegats al llarg de tot el curs per vetllar per l'assoliment dels objectius del projecte i potenciar les interaccions de les famílies dins la comunitat del Casal. Un punt clau del projecte és aquest treball conjunt amb la unitat familiar per poder generar nous contextos que avancin cap a l’equitat.
L'anterior edició del projecte pel curs 2023/2024 ha estat un èxit en tots els paràmetres avaluats i ha significat un enorme impacte en totes les famílies participants. És per això que l’entitat el vol mantenir en el temps i aconseguir els recursos perquè aquests infants i joves puguin continuar les activitats el curs que ve. L’entitat necessita sumar 45.000€ per poder fer realitat la formació extraescolar de 75 infants i joves. Varies empreses i particulars ja han posat el seu granet de sorra, però el Casal fa una crida a més empreses i a totes aquelles persones que vulguin col·laborar fent una aportació econòmica i poder assolir així tots els recursos necessaris. L’entitat vol remarcar que les donacions poden optar a una desgravació fiscal d’entre el 40% i el 95%.
Podeu consultar tota la informació del projecte i l'estat de la campanya de donació en aquest enllaç:
Beneficis del projecte
Són molt importants també els innumerables beneficis en els infants i les seves famílies: emocionals, socials, cognitius i de salut. Genera interrelacions en el medi educatiu, produint dinàmiques en els infants i joves per aconseguir relacions sanes amb ells mateixos i amb el grup social. Es facilita que les famílies en risc d’exclusió formin part de la xarxa, oferint-los l’oportunitat de socialitzar amb un grup d’iguals, aprenent a relacionar-se en altres contextos. S’estimula la creativitat dels infants i adolescents que participen de les activitats artístiques, fomentant altres vies d’expressió emocional. Es produeix una estimulació del desenvolupament físic i cognitiu dels participants que es troben en etapa de creixement. I es contribueix a la visibilització i el trencament d'estigmes amb relació a les famílies en risc d'exclusió, fomentant la solidaritat utilitzant de punt de partida la nostra àmplia base social.
Origen del projecte
El projecte va néixer del neguit de la junta i l’equip tècnic de l’entitat davant d’una realitat de desigualtat d’oportunitats. El nom del projecte fa referència al pont imaginari que l’entitat ha volgut construir al passatge Alcover per unir el Casal amb el Centre Obert, l’espai a l’altra banda del pavelló on s’atén a les famílies que necessiten suport degut a situacions diverses de vulnerabilitat. El pont ja és una realitat i aquest curs 2023/2024 hi ha hagut 50 infants i joves que l’han travessat.
Ajuda'ns a fer-ho possible!
Comments