top of page

Marta Casas Ayats serà la directora del nou projecte formatiu de teatre del Casal

L'escola de teatre de l'entitat celebrarà vint anys el proper setembre, i busca un nou impuls per professionalitzar l'oferta formativa d'arts escèniques al PenedèsVilafranca del Penedès, 31 de juliol del 2023 – Amb motiu del vintè aniversari de l'escola de teatre del Casal, fundada el 2003 per Rosa Florido i Rosa Gonzales, la Junta del Casal - Societat La Principal va decidir donar un nou impuls al projecte amb l'objectiu de professionalitzar-lo i fer-lo un referent de les arts escèniques al territori. Així, aquest mes de juliol obria una convocatòria per buscar una persona amb experiència en la coordinació o direcció d'equips docents, que pugui fer el guiatge i adaptació de l'escola en aquest canvi.


La candidatura escollida ha estat la de Marta Casas Ayats, per la seva àmplia formació i experiència professional: Casas, nascuda a Sant Celoni i resident a Vilobí, ha estudiat Art Dramàtic al Col·legi del Teatre i té un postgrau en Dansa Moviment Teatre a la Universitat Autònoma i un postgrau en Teatre Educació a l'Institut del Teatre. A més, també ha rebut formació en trapezi i tela aèria, contorsionisme, cinema i dansa; ha dirigit, escrit i coordinat obres de disciplines molt diverses, i compta amb una llarga trajectòria en l'àmbit de la formació teatral. En aquest sentit, forma part de l'equip directiu de l'Escola Municipal de Música i Teatre de Sant Celoni, ha estat formadora del grup Il·lusionistes, de persones amb perfils de diversitat funcional, ha coordinat i dirigit nombrosos projectes de dansa i teatre, ha treballat com a ballarina i actriu i ha fundat l'Associació DesdelCos i la Companyia Gestacions, entre altres. A més, és educadora social i en finalitzar la carrera va viatjar a Amèrica Llatina on coordinava un projecte d'alfabetització d'adults, i posteriorment es va interessar per metodologies teatrals d'Augusto Boal i Teatre de l'Oprimit.


Casas creu en el teatre com a eina pedagògica de transformació personal i social i considera que Vilafranca necessita una Escola d'Arts Escèniques "que sigui un referent territorial, local i comarcal". Per això, assegura que l'escola ha de presentar "un projecte pedagògic clar, ambiciós, flexible i innovador on s'hi impliquin famílies i alumnat i que es vinculi amb entitats, associacions, escoles, fires i festivals...". Per la nova directora de teatre del Casal, l'escola ha de tenir una oferta formativa variada i respondre a la diversitat d'interessos, edats i perfils de la població i, alhora, garantir "un acompanyament proper i respectuós amb el ritme intern de l'alumne, educant en valors, en esperit crític i creatiu, per vetllar pel desenvolupament integral de la persona". L'Escola de Teatre del Casal iniciarà la nova etapa el proper mes de setembre.Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page