top of page

La tercera edició de La Força del Teatre representarà les seves peces teatrals a Vilafranca i Sant Sadurní

Un projecte social emmarcat dins la iniciativa Som Compromís del Casal de Vilafranca


La Força del Teatre neixia l’any 2022 en el context de la celebració dels 100 anys del Teatre, amb la voluntat d’apropar als joves el poder de transformació social del teatre, convertint-se en una porta oberta per a mostrar una mirada crítica cap a la societat actual. Un espai pels joves per a exposar les seves inquietuds a través d'una obra teatral de producció pròpia. El projecte està destinat a joves d'entre 15 i 18 anys i enguany s'ha desenvolupat a Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia.En aquesta tercera edició el número de joves participants ha estat de 31, i han escollit lliurement diferents temàtiques a tractar en les seves obres com: les relacions sexuals i emocionals, la salut mental i crisis d'identitat, i aspectes de crítica social com la política, les guerres o les drogues. El procés creatiu ha sorgit a partir de múltiples improvisacions, agafant eines del teatre interactiu, teatre fòrum, teatre social i teatre de l’oprimit, i prenent les pròpies temàtiques sorgides dels joves com a eix conductor.


Les classes tenen una durada de quatre mesos que culminaran amb les representacions finals, que seràn obertes a tothom i on també s'hi convidaran els alumnes dels instituts del Penedès per assistir-hi com a públic. Aquestes acabaran amb una taula rodona on els alumnes i professors posaran en comú l’experiència viscuda al llarg de tot el projecte.


Un equip configurat per formar, acompanyar, conscienciar i divulgar

Els professors d'enguany han estat la directora de l'Escola de Teatre Casal, Marta Casas; en Mario Larrubia, professor de teatre de la mateixa escola; i en Marc Jobani, historiador que ha impartit una sessió teòrica inicial on s'ha treballat el paper sociocultural del teatre en la història de la Humanitat, vinculant el teatre i diverses obres a la crítica de diferents èpoques històriques. També s’ha comptat amb el suport audiovisual de Gala Media i la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Penedès facilitant acompanyament emocional als joves al llarg del projecte a través del servei D'Oïdes.


“El teatre ens ensenya a créixer com a éssers humans al mateix temps que ens brinda l'oportunitat de posar cos, veu i forma a la nostra mirada interna d'un món que ens neguiteja i que sovint voldríem transformar.” Marta Casas.


Objectius i reptes del projecte

La Força del Teatre busca comprendre el teatre com a eina sociocultural, fomentar el treball col·lectiu i la creació personal, estimular joves crítics, compromesos i proactius, treballar els valors i les habilitats socials i artístiques, facilitar un espai de reflexió i comunicació, empoderar i fer conscient als joves dels seus recursos personals. Els reptes principals per a aquest 2024 han estat consolidar el procés detreball amb la incorporació de nous perfils professionals, centrar l'objectiu pedagògic en el treball amb els joves i reformular la representació final per a destinar un espai a la reflexió i el diàleg. Aquesta tercera edició ha estat possible gràcies a l'ajut de la Generalitat de

Catalunya i els ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia.

Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page