top of page

La SE Casal i Òmnium s'uneixen per potenciar l'ús del català a l'esport

El passat dissabte 3 de febrer la SE Casal es va adherir a la campanya "L'esport treu la llengua", una iniciativa d'Òmnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya que té per objectiu fomentar l'ús social del català a l'esport.


Aquesta campanya inclou un manifest amb tres punts principals:


  1. El català ens uneix en la nostra diversitat, ens fa equip, ens fa més forts i ens situa amb veu pròpia al món. El català és de tothom i compartir-lo amb tothom, sigui quin sigui el seu color de pell, cognom o accent, ens fa una societat més oberta, inclusiva i cohesionada.

  2. Volem que el català estigui en forma i ens preocupa la davallada del seu ús social. Volem que tothom pugui aprendre’l i utilitzar-lo amb normalitat: jugant, entrenant, animant, davant les càmeres, als vestidors i celebrant les victòries.

  3. Des del món de l’esport hem de ser referents davant la societat i especialment davant les noves generacions. Per això, ens comprometem a activar-nos i col·laborar per augmentar l’ús del català als nostres equips.


Des de la SE Casal el compromís amb la pròpia llengua és ferm i implícit, però amb aquesta campanya aconsegueix obtenir més rellevància i contribueix a estendre el seu ús arreu de Catalunya.


L'adhesió es va fer pública moments abans de l'inici del partit dels Sènior A de la SE Casal contra el Vilabàsquet Viladecans, en el qual els vilafranquins van aconseguir una victòria ajustada i emocionant (88-86).
Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page