top of page

La 6a edició del Festival Escena Penedès posa el focus en l’amor

El festival de trobada de grups de teatre amateur del Penedès es celebrarà del 19 al 22 d’octubre i enguany girarà al voltant del lema “Relacions i afectes”


Vilafranca del Penedès, 3 d’octubre del 2023 – El Casal de Vilafranca i la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP) impulsen la sisena edició del Festival Escena Penedès, que enguany es celebrarà del 19 al 22 d’octubre. El festival és un punt de trobada de diferents grups de teatre amateur del territori, que representen les seves darreres obres al Casal i les mariden amb vins penedesencs.Com ja és tradició, el Festival Escena Penedès és també l’escenari per l’obra guanyadora del Premi Rosa Florido, que enguany arribava a la novena edició i que s’enduia el grup Portals Escena de Calafell amb l’obra “Més enllà de l’hostal”. A banda d’aquesta peça, la sisena edició d’aquest festival de teatre amateur comptarà amb quatre representacions més: “Jugant amb Molière”, del Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, “El ventall”, de La Torre de les Gunyoles, “Vanité”, d’Escorça Teatre de Sant Joan de Mediona (finalista del 9è Premi Rosa Florido) i “Animals de companyia”, del grup Attrezzo de Vilafranca, que ha volgut apostar per una escenografia elaborada amb material reciclat.


Totes aquestes peces tenen una temàtica comuna: la sisena edició pren com a punt de partida dels espectacles l’amor i el desamor, els valors de l’amistat i els embolics que vivim en aquests dos àmbits vitals; sota el lema “Relacions i afectes”.


A més, el festival vol fomentar la formació teatral de qualitat, i per això també impulsa una masterclass de teatre, amb un preu de 15 euros, que en aquesta edició anirà a càrrec de Quimet Pla i es durà a terme el dissabte 21 de 10 a 13.30h. Quimet Pla és actor i joglar amb una àmplia trajectòria: és cofundador de la llegendària companyia Els Comediants i ha participat en diversos projectes teatrals, pel·lícules i sèries (Kubala, Moreno i Manchón, Ventdelplà, La Riera, Majoria absoluta, Polònia, Crackòvia, La Fossa, Estiu 1993, La revolución de los ángeles, Bajo la piel del lobo, Incerta glòria, Travy, Un dia qulasevol...). Per apuntar-se a la masterclass cal contactar al correu coordinadoragatap@gmail.com.


Com cada any, un dels imprescindibles del festival són els cellers del territori, que cedeixen els seus vins perquè el públic pugui gaudir d’una copa al finalitzar les representacions. Aquest any els cellers que participen a l’Escena Penedès són Torreblanca, Artcava, Llopart, Robert J. Mur i Caves Hill.


Les entrades per les obres es trobaran a taquilla i també a teatrecasal.com.


Fotografia: Toni Galitó


PROGRAMACIÓ:


Σχόλια


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page