top of page

L’adaptació de Terra Baixa del Casal i el Taller d’Assaig Teatre viatja a Itàlia

La peça d’Àngel Guimerà es representarà, en català, al Concorso Teatrale Internazionale Città di Chivasso, certamen on només es seleccionaven quatre obres


Vilafranca del Penedès, 25 d’octubre del 2023 – Aquest dissabte 28 d’octubre la Terra Baixa d’Àngel Guimerà, produïda pel Casal de Vilafranca i el Taller d’Assaig Teatre, viatja fins a la ciutat italiana de Chivasso, prop de Torí.


L’obra és una de les quatre peces escollides per al Concorso Teatrale Internazionale Città di Chivasso 2023, que cada any compta amb la participació de grups de teatre amateurs de països europeus a més d’italians. L’obra es representarà en català i serà la primera vegada que Terra Baixa és representada a nivell internacional per un grup

de teatre amateur.


L’organització del concurs ha escollit l’obra tant per l’adaptació com pel fet que es representi en la llengua original, i els espectadors disposaran d’una síntesi de l’argument de l’obra en italià. La d’Itàlia serà ja la cinquena representació de l’adaptació de Terra Baixa que es va estrenar el mes de novembre de l’any passat al Casal de Vilafranca, i que consisteix en una readaptació del text per a sis actors que dona importància al paper de la Marta i posa èmfasi en els grans temes essencials de l’obra: el poder absolut del Sebastià i el seu abús, la submissió i posterior alliberament de la Marta, el servilisme dels personatges dels Perdigons davant l’amo i les injustícies, i la redempció per l’amor. El muntatge destaca el text en una escenografia despullada i un estil d’actuació brechtià, distanciant-se del drama romàntic i parlant sempre al públic per posar en evidència els temes universals i atemporals que tracta l’obra.


El muntatge ja s’ha vist al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) i a la mostra de teatre d’Alcoi, i ja té compromeses una desena d’actuacions més al llarg del 2023 i 2024, any en què es commemorarà el centenari de la mort de Guimerà.

FOTOGRAFIA: TONI GALITÓ

Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page