top of page

Jordi Casanovas, Valeri Laguna i Pinnae reben les distincions d’Honor, Projecció i Aliança del Casal

Cada any l’entitat homenatja els socis i sòcies que celebren 25, 50 i 75 anys de vinculació a l’entitat i posa en valor persones i col·lectius del Penedès que nodreixen el teixit sociocultural


Vilafranca del Penedès, 18 de desembre del 2023 – El proper divendres 22 de desembre el Casal de Vilafranca retrà homenatge a les persones que enguany compleixen 25, 50 i 75 anys com a socis i sòcies de l'entitat. En aquest acte, que es durà a terme al Teatre Casal amb entrada lliure i oberta a tothom, també es farà el lliurament de les Distincions d'Honor, Projecció i Aliança 2023, guardons que volen reconèixer aquelles persones i col·lectius del territori que treballen en l’àmbit sociocultural, identitari, formatiu o del lleure i l’esport.


Enguany, les distincions seran per Jordi Casanovas, Valeri Laguna i la Fundació Pinnae, i a més a més l’estudiós Joan Solé Bordes serà distingit com a soci honorífic de l’entitat pel seu compromís continuat amb la memòria històrica del Casal i la seva implicació en la vida social al territori. Aquest títol de moment només l’han obtingut 14 personatges del món cultural de la vila, la darrera Assumpta Trens a títol pòstum.


El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, de família casalista i que havia format part de la SE Casal, serà guardonat amb la Distinció d’Honor pel seu recorregut en les arts escèniques i la seva implicació en la cultura a Vilafranca.


La Distinció de Projecció 2023 serà per Valeri Laguna, director de teatre amb una llarga trajectòria (del CAEP III dels anys 70 a avui) i vinculat molt estretament amb el Casal. Laguna és el director de l’adaptació de “Terra baixa” produïda pel Casal i Taller d’Assaig Teatre, peça que està duent a terme una gira creuant fronteres internacionals; i treballa incansable per la visibilitat i posada en valor del teatre.


La Fundació Pinnae rebrà la Distinció d’Aliança per la seva implicació constant amb col·lectius i iniciatives socials del Penedès, així com la seva programació cultural i projectes com els Premis Impuls pel Territori, gràcies als quals aquest curs el Casal ha pogut oferir activitats extraescolars a una cinquantena d’infants i adolescents del Centre Obert i Sis Adolescents de Vilafranca, amb la proposta “Ponts de futur”.


L'acte tindrà lloc el divendres 22 a les 19.30h al Teatre Casal. El passat 2021 es va guardonar l'atleta Sara Loher, el jugador de bàsquet Adrià Domènech i els Falcons de Vilafranca, i el 2022 els guardonats van ser la periodista Txell Feixas, l’empresari Miguel A. Torres i la GATAP.תגובות


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page