top of page

El Casal impulsa la 8a edició del Concurs de Pintura Ràpida

La iniciativa, que impulsa cada any el Casal de Vilafranca i que es coneix com a Premi Vilafranca Cultura - SMP, torna un any més coincidint amb la celebració de Sant Jordi


Vilafranca del Penedès, 19 d'abril del 2023 – El Casal Societat La Principal presenta la publicació de les bases per la vuitena edició del Concurs de Pintura Ràpida que impulsa cada Sant Jordi, conegut com a Premi Vilafranca Cultura - SMP. El certamen, que tindrà lloc durant tota la tarda de la Diada de Sant Jordi pels carrers del centre de Vilafranca, busca captar l'ambient festiu de la jornada i ofereix divuit premis que oscil·len entre els 60 i els 1.200 euros, aquest darrer a càrrec de Serveis Mèdics Penedès.


"Després de la segona edició del Vilafranca Aparador d'Art Contemporani i de renovar el compromís amb el Firart, tornem a celebrar el Concurs de Pintura Ràpida, una iniciativa possible gràcies als seus padrins" explicava Elvira Mestres, membre de la Junta del Casal. "Des del Casal reforcem el nostre compromís amb les activitats culturals i amb la pintura, com es fa des de la secció de Belles Arts, i recomanem que visiteu l'exposició dels guanyadors del concurs que es farà al Fòrum Berger Balaguer" afegia. Per la seva banda, la presidenta de la secció artística, Sílvia Arniches, recordava que és un concurs amb molta participació "que acull artistes del territori i d'altres indrets", i apuntava que el jurat d'enguany està format per Neus Villar, Màrius Via i Anna Maria Almirall Germain".


El director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, manifestava que avui "vivim uns moments difícils però tenim la sort de poder seguir organitzant activitats com aquesta en conjunt amb altres entitats del territori, un concurs meravellós del qual n'acollim les obres guanyadores al Fòrum Berger Balaguer i on aportem la Menció d'Honor Fundació Pinnae". Josep Panyella, fundador de Serveis Mèdics Penedès i patrocinador principal del Premi, recordava la importància de projectes com aquest i "d'apropar la cultura i la cura del salut i benestar a totes les persones".


Aquest 2023 la temàtica concreta del concurs serà "VILAFRANCA PER SANT JORDI. AMBIENT DE PARADES DE LLIBRES I FLORS ALS CARRERS I PLACES DEL CENTRE VILA", i les peces es podran entregar al Casal de Vilafranca entre les 19.30 i les 20h. A les 20.30h es donarà a conèixer el veredicte a la platea del Teatre Casal, i les obres guanyadores s'exposaran al Fòrum Berger Balaguer del 27 d’abril al 14 de maig.


Les bases per a participar al concurs es poden consultar al web www.casal.org.
Σχόλια


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page