top of page

El Casal acull una exposició i impulsa una ruta per redescobrir Ramona Via


El proper divendres 13 de gener el Casal inaugura l’exposició “Ramona Via (1922-1992)” amb l’objectiu de redescobrir la figura i obra de la llevadora vilafranquina Ramona Via, que va contribuir a la promoció de la cultura i llengua catalanes mitjançant l’escriptura, la docència i la traducció. La inauguració, que es farà a les 20h al vestíbul del Casal, comptarà amb la conferència “Ramona Via, una mirada literària més enllà de Vilafranca del Penedès”, a càrrec del comissari de l’exposició, el filòleg Josep Messeguer-Carbó, i l’historiador Joan Solé Bordes.


A més, el divendres 27 de gener Messeguer-Carbó guiarà una ruta literària pels carrers de Vilafranca, partint de la novel·la Nit de Reis. Diari d’una infermera de 14 anys que Via va escriure el 1965 a partir de les seves pròpies memòries dels anys 1938 i 1939. La narració, que es presenta com un diari íntim absolutament verídic, va ser impulsada per Joan Sales.


Els actes són gratuïts i oberts a tothom, però per la ruta es requereix inscriure’s a través de l’APP del Casal, a les oficines de l’entitat o enviant un correu electrònic a cgallardo@casal.org. Les dues activitats compten amb la col·laboració dels ajuntaments del Prat de Llobregat i de Vilafranca del Penedès.


Comments


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page