Arrenca la 4a edició de La Força del Teatre, un projecte de transformació social pels joves del Penedès
Una porta oberta als joves per mostrar una mirada exigent cap a una societat que els ha vingut donada, però que no volen renunciar a transformar.

Vilafranca del Penedès, 14 de gener del 2025– Aquest mes de febrer torna a engegar la 4a edició del projecte La Força del Teatre, una iniciativa del Casal Societat La Principal juntament amb la seva Escola de Teatre, que es consolida com una eina d’expressió d’inquietuds i que culmina amb una obra final de producció pròpia al mes de maig.
Els participants són joves d’entre els 15 i els 18 anys, que gaudiran de 16 tallers de teatre i comptaran amb el guiatge i acompanyament d’un equip de professionals especialistes en pedagogia i arts escèniques, història, dramatúrgia i educació social. També hi haurà acompanyament psicològic de la mà de D- Oïdes (Assessoria benestar Emocional), una eina necessària.
El projecte, que va néixer l’any 2022, ha anat creixent i enguany es durà a terme a Vilafranca, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Sant Martí Sarroca. L’any passat van participar 31 joves, que van demostrar un alt grau d’interès, motivació i implicació. El projecte va afavorir la creació d’una xarxa entre instituts, docents i entitats, i va permetre als participants adquirir eines artístiques provinents del teatre, la dansa i la música. L’activitat és gratuïta gràcies al cofinançament dels ajuntaments de Sant Sadurní, Gelida i Sant Marti i de diferents administracions públiques com el Consell Comarcal que hi donen suport.
L’objectiu principal és fomentar el teatre com a eina de transformació social i desenvolupament personal. Entre els propòsits destacats hi ha potenciar l’esperit crític, promoure valors i habilitats socials, i crear espais de reflexió on els joves puguin expressar-se i treballar col·lectivament.
El projecte s’estructura en tres grans fases:
Investigació i descoberta: Els joves exploraran el teatre com a reflex de la societat i eina de crítica i transformació social.
Procés de creació: Acompanyats per l’equip de l’escola de teatre, desenvoluparan una obra pròpia mitjançant tècniques com el teatre fòrum i el teatre de l’oprimit, a partir de temes sorgits del seu propi interès.
Representació i reflexió: Les obres es presentaran al Teatre del Casal de Vilafranca, complementades amb taules rodones per reflexionar sobre l’experiència i els canvis personals i socials generats pel projecte.
Aquest projecte continua promovent el compromís dels joves amb la societat, destacant el poder transformador del teatre.
Els i les interessades es poden posar en contacte amb l’entitat via Instagram @escolateatrecasal, enviant un mail a cgallardo@casal.org o trucant al 602259035.
Comments