top of page

NOTÍCIES

WhatsApp Image 2022-12-23 at 21.19.00.jpeg

El Casal homenatja els socis que celebren 25 i 50 anys

a l'entitat, lliura les distincions d'Honor, Projecció i Aliança

i nomena Assumpta Trens sòcia honorífica

23/12/22


ENTITAT

El divendres 23 de desembre el Casal ha acollit l'Homenatge a socis i sòcies 2022 i el lliurament de les distincions d'Honor, Projecció i Aliança que l'entitat destina a persones i col·lectius del territori que vetllen per la cultura, lleure, formació i esport.

Enguany, també s'ha volgut reconèixer Josep Parera Ripoll, soci del Casal que ha complert un centenar d'anys, i s'ha atorgat el títol de sòcia honorífica a Assumpta Trens, impulsora de la secció de Ballet del Casal. Aquest títol ha estat pòstum i el primer que es dona a una dona.

Així, els guardonats d'enguany han estat:

DISTINCIÓ D'HONOR: Periodista Txell Feixas

DISTINCIÓ DE PROJECCIÓ: Miguel A. Torres

DISTINCIÓ D'ALIANÇA: Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l'Alt Penedès (GATAP)

25 ANYS DE SOCIS: Joan Enric Coca Almirall, José María Pérez Ceballos, Josep Punzano Guijarro,

50 ANYS DE SOCIS: Antoni Carbó Asensio, Carles Mata Paris, Diego Martí Aribau, Josep Sadurní i Martí, Josep Vallés Cuscó


📷Toni Galitó

320991272_896163238229192_7549342868090987131_n.jpg

Els Tastets de Dansa 2022 de l'Escola de Dansa Assumpta Trens recapten 1.650€ per La Marató

19/12/22


DANSA

El passat diumenge 18 de desembre, en el marc dels actes de La Marató de TV3, els alumnes i les alumnes de l'Escola de Dansa Assumpta Trens van oferir un espectacle solidari i gratuït que va omplir la platea del teatre, els Tastets de Dansa per La Marató.

Els Tastets de Dansa d'enguany van recaptar un total de 1.650 euros, que es destinaran íntegrament a La Marató i a la salut cardiovascular.


📷Montse Andrade

WhatsApp Image 2022-11-30 at 12.06.38.jpeg

El Consell Consultiu del Casal encara el nou any amb força i il·lusió

1/12/22


ENTITAT

El passat novembre es va fer una reunió del Consell Consultiu del Casal, amb l’objectiu de valorar noves estratègies d’organització interna i sobretot potenciar la projecció externa del Casal a tot Vilafranca. L’entitat vol reforçar la seva relació amb la vila i els col·lectius i persones que en formen part sumant cercles de proximitat i, alhora, coneixent millor els interessos i necessitats dels socis i sòcies del Casal.

 

Pel Consell, el projecte de millora i adaptació del teatre centenari, pendent de trobar finançament, és essencial per preservar el patrimoni del Casal i fer de l’espai un punt cultural d’interès més accessible i obert a tothom. En la reunió també es van discutir els reptes de futur de l’entitat i es va destacar la il·lusió i empenta de la nova Junta a l’hora d’encarar-los.

7H4B0823.jpg

El projecte Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC) incorpora un aparador per artistes joves

1/12/22


ENTITAT

Durant els mesos de març i abril del 2023 una desena de locals de l’eix comercial de Vilafranca es convertiran en expositors de les obres d’artistes locals i nacionals, en el marc de la segona edició del VAAC (Vilafranca Aparador d’Art Contemporani) que s’organitza des del Casal amb el suport de l’Ajuntament.

 

Aquest projecte busca visibilitzar artistes i dinamitzar els locals en desús del Centre Vila: amb la primera edició, el VAAC va contribuir en l’assoliment del lloguer de 4 dels 9 locals que hi van participar i en l’inici de les reformes d’un dels locals. Per això, aquesta nova convocatòria cerca un mínim de 5 locals nous que vulguin formar part d’aquest projecte.

 

Els locals participants, que només han de disposar de 2 o més aparadors i estar donats d’alta del servei elèctric, disposaran d’una obra d’art i podran oferir visites guiades sobre la seva història, que s’impulsaran des del mateix VAAC. A més, aquesta nova convocatòria incorpora un aparador per a artistes de fins a 35 anys que es vulguin donar a conèixer.

 

La nova edició també vol posar en relleu la tradició vitivinícola de la zona, i per això amb les obres també s’hi exposaran vins de cellers emergents del territori. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la pàgina web vaac.cat.

316950051_573070544821879_7193578454519670378_n.jpg

El Casal acull la 41 Assemblea General Ordinària d'ESPLAC, els esplais de Catalunya

28/11/22


ENTITAT

 

Aquest cap de setmana el nostre Teatre Casal ha acollit la 41a Assemblea General Ordinària d'ESPLAC, agrupació d'esplais catalans on han assistit 200 monitores i monitors i 53 esplais de Catalunya, així com representants de les principals associacions infantils, juvenils i polítiques catalanes.

Durant l’Assemblea General s’ha destacat la capacitat d’adaptació del esplais a l’etapa postpandèmia, l’afectació de l’estancament de subvencions en un context en què l’associació està en constant creixement i la necessitat de locals dignes on realitzar la tasca educativa dels esplais. També s’ha comptat amb la presentació del nou Banc de Recursos d’Esplais Catalans, que incorporarà recursos dedicats als esplais i al lleure educatiu.

Des del Casal estem molt contents de poder oferir una casa a trobades i projectes com aquests i volem seguir treballant en xarxa amb altres col·lectius i entitats d'arreu del territori.

barcosergi.jpg

L’Ombra de Peter Pan sobrevolarà el Teatre Casal amb la companyia Produccions Essencials

24/11/22


TEATRE

 

Aquest mes de novembre el Casal acull una nova companyia de teatre, que assajarà el seu projecte utilitzant les infraestructures del Casal i, a canvi, farà la preestrena del seu espectacle, “Rere l’ombra de Wendy i Peter Pan”, a l’escenari del Teatre Casal.

 

La companyia Produccions Essencials, que compta amb quinze anys de trajectòria, crea un teatre de gestos, titelles i objectes per a tots els públics i juga amb l’humor, la fantasia  i l’estimulació dels sentits del públic.

 

En aquesta ocasió, Produccions Essencials porta al Teatre Casal un espectacle immersiu que juga amb les ombres i amb la pregunta que tot nen i nena, i els adults sobretot, s’ha fet en algun moment: podem tornar al país de Mai Més?

 

“És un espectacle molt participatiu i m’agrada molt treballar amb el públic. Amb aquesta proposta volem crear un espai íntim i de joc on tothom pugui sentir-se nen i retrobar el seu Mai Més, allà on tot és possible i pots ser qui vols ser” explica Sergio Pons, de la companyia Produccions Essencials.

 

Amb aquesta producció, la companyia pretén reflexionar al voltant de què vol dir fer-se gran amb el creador del país de Mai Més i de Peter Pan, J. M. Barrie que, transportat a la societat actual, intenta entendre-la i comprovar si, avui, adults i nens imaginen, juguen i experimenten. Per això, els actors desfaran la barrera entre escenari i públic, perquè els espectadors puguin formar part de les aventures de Wendy i Peter Pan.

 

Així, el públic coneixerà els protagonistes de la història de Peter Pan, des de la Nana, la gossa de la família de la Wendy, fins a pirates i cocodril, passant per la Campaneta. Per tal de crear aquest espectacle immersiu, la companyia investiga en laboratoris-tallers amb infants i adults de col·lectius diversos: famílies pakistaneses, infants en risc d’exclusió social, famílies i artistes de Fabra i Coats...

 

La peça compta amb l’actor Sergio Pons, que encarnarà J. M. Barrie; la dramaturga i coautora Lindes Farré, la música de Baldo, l’escenografia d’Eudald Ferré, i el vestuari  de Paulette San Martin.

Aquesta residència ha estat possible gràcies a la Xarxa de Teatres Ateneus de Catalunya (XTAC).

WhatsApp Image 2022-11-19 at 23.45_edite

El Casal s’omple de gom a gom a l’estrena de la Terra baixa de producció pròpia

21/11/22


ENTITAT

 

El passat dissabte 19 de novembre, el Teatre Casal va acollir l’adaptació de Terra baixa de producció pròpia, a càrrec del Casal i Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Vilafranca.

 

En aquesta adaptació, que Valeri Laguna, Manel Güell i Jordi Romagosa han treballat per reduir a només sis personatges, s’ha mantingut el text original d’Àngel Guimerà però s’ha volgut donar més força a la Marta, personatge femení protagonista, que fins ara era víctima però que també ha estat sempre una supervivent. El repartiment l’entomaven Anna Gol com a la més petita, la Nuri; Mireia Segura com a Marta, Maria Jesús de la Rosa com a Pepa, Jordi Romagosa com a Sebastià, Adrià Machuca com a Manelic i Mario Larrubia en el paper de Josep.

 

Sota la direcció de Valeri Laguna, els actors i actrius han fet un treball coral, en el quan Larrubia i de la Rosa agrupaven diversos personatges en un. Seguint el seu estil, Laguna ha volgut jugar amb elements sonors i per això els ecos, les repeticions i la música han estat, en aquesta adaptació, un paper més. Així, l’obra ha comptat amb la música de Toti Soler i Lluís Giménez, i la veu en directe de la Nuri, o Anna Gol, que acompanyava i reforçava alguns moments de la peça.

Laguna ha valorat molt positivament "l'èxit aclaparador" de l'estrena, i assegura que han quedat amb molt bones sensacions: "hem vist que el públic ha quedat molt sorprès amb la nostra proposta, que potser era més seriosa el que s'esperaven, i jo només puc dir que estic molt content amb l'equip tècnic, l'esforç dels actors i actrius i l'empenta que hi ha posat tothom". Pel director, tot i que "hi havia molts nervis, modificacions d'última hora i limitacions tècniques, al final tot va quadrar i es va aconseguir un bon ritme i la força que buscàvem". A més, l'adaptació també va rebre crítiques positives per part d'experts en Guimerà.

Laguna ha agraït al Casal la seva implicació i compromís en aquesta obra, així com la confiança que hi ha destinat l'entitat i tot l'equip.

 

L’estrena va ser efectivament tot un èxit, amb la platea a vessar, i ara la intenció és aconseguir fer una gira per altres teatres i ateneus d’arreu de Catalunya.

Fotografia de Toni Galitó

IMG-20220906-WA0015.jpg

Alumnes de dansa del Casal participen a un videoclip artístic d’Olovson

19/11/22


DANSA

 

El 18 de novembre es va publicar un vídeoclip artístic que acompanyava el tema musical “Books are Flying” (string variation), del compositor suec Olovson.

 

En aquest vídeo es pot veure una bailaora (Eri Fukuhara) expressant les seves emocions a través del ball a l’interior de la Casa Miró de Vilafranca, que en cert moment s’acompanya d’un grup d’infants, vestits de vermell. Aquest grup està format per Vinyet López Olaya, Oriol Valls Roca, Laura Pons Casañas, Júlia Gomez Pla, i Ariadna Casals Mata, alumnes de l’Escola de Dansa Assumpta Trens del Casal, que com Fukuhara van treballar amb una coreografia d'Ana Albornoz.

 

“Una coneguda em va contactar i em va demanar si podria trobar un grup d’alumnes disposat a participar en un vídeoclip” explica Neus Fransi, presidenta de l’Escola de Dansa. “Va ser realment bonic poder formar-ne part. Els alumnes van aprendre com funciona una producció professional, i tothom els va tractar molt bé. Els va agradar molt poder-hi participar, poder gaudir de l’entorn excepcional que és la Casa Miró, estar treballant amb un equip professional, conèixer el compositor en persona i fins i tot tenir maquilladora!” afegeix Teresa Agut, professora de l’Escola de Dansa Assumpta Trens que va buscar el grup d’alumnes.

 

La peça, produïda per Octarino Media, va comptar amb la direcció artística de Nacho Echeverría. Es va gravar el 6 de setembre a la Casa Miró de Vilafranca.

terrabaixa.JPG

El Casal presenta una adaptació del clàssic Terra baixa d'Àngel Guimerà, a càrrec d'artistes penedesencs

8/11/22


ENTITAT

 

El proper dissabte 19 de novembre el Teatre Casal acull l'estrena de Terra baixa, una adaptació del clàssic d'Àngel Guimerà de producció pròpia, elaborada conjuntament amb el grup de teatre amateur Taller d'Assaig Teatre (TAT) de Vilafranca. 

Elvira Mestres, membre de la junta del Casal, explica que l'objectiu era impulsar una producció teatral pròpia, fita que l'entitat no culmina des de fa cinc dècades: "vam escollir Terra baixa perquè l'època en la que es va crear es pot traslladar a l'actualitat per les qüestions que s'hi plantegen i perquè connecta amb el públic, i a més des del Casal volem oferir-la a altres ateneus i poder-ne fer una gira, fruit de tot l'esforç i professionalitat que s'hi està dedicant". Mestres afegia que els personatges femenins, i especialment el personatge de la Marta, "ens fa plantejar la pregunta que com pot ser que, a dia d'avui, aquest personatge que té gairebé 150 anys encara el podem identificar".

 

L'adaptació, que compta amb la direcció de Valeri Laguna i amb música a càrrec de Toti Soler i Lluís Giménez, ha reduït el repartiment a sis personatges però "respecta escrupulosament el text i la veu turmentada de Guimerà, amb una mirada honesta, gens nostàlgica, contemporània", assegura Valeri Laguna. El director, que vol destacar la cruesa de l'obra, afegeix que per aquesta producció pròpia es parteix de la perspectiva de la Nuri i la Marta, els dos personatges femenins principals: "la Marta és la veritable protagonista d'aquesta posada en escena; una dona ferida de l'univers guimeranià, com l'Àgata o la Maria Rosa. Com moltes dones avui, ella és víctima dels remordiments de la culpa, de la por i la solitud". En aquest sentit, Laguna apunta que l'essència de l'obra és "el poder exercit amb violència que és possessió per a tots els protagonistes", una mostra més del patriarcat inherent a la condició humana de l'època de Guimerà, que malauradament continua perpetuant-se a dia d'avui.

Manel Güell, que ha treballat en l'adaptació juntament amb Valeri Laguna i Jordi Romagosa, explicava que Terra baixa s'ha representat el Teatre Casal en un mínim de cinc ocasions, "però des del 1951 fins avui no s'havia representat en una versió en format amateur, quan es va representar per part del grup de teatre aficionat del Casal sota la direcció de Bru Marigó i amb dos actors professionals, Joan Fornaguera i Teresa Pujol".

Aquesta adaptació de Terra baixa se suma als inestimables homenatges al clàssic de Guimerà que nombrosos directors, actors i dramaturgs han generat durant les darreres dues dècades. L'obra compta amb Anna Gol com a Nuri, Mario Larrubia com a Josep, Adrià Machuca com a Manelic, Jordi Romagosa com a Sebastià, "l'amo de tot", María Jesús de la Rosa com a Pepa, i Mireia Segura encarnant la jove Marta.

"El nostre Manelic no és barroer, no és una bèstia; és com nosaltres. És un Manelic sincer i natural" explica l'actor Adrià Machuca, que encarna el Manelic. "Hem preprat l'obra amb constància i regularitat, també hem fet un intensiu, i tot plegat es nota molt en el resultat", assegura.

Per la seva banda, L'actor Mario Larrubia, que encarna el personatge de Josep i que és professor de l'escola de teatre Artèria del Casal, afegia que la responsabilitat de representar Terra baixa és gran: "encara que sigui una obra feta i refeta i fins i tot portada a Hollywood hem deconstruït el text i l'hem fet quadrar amb la meitat de personatges, és la nostra versió i connectarà amb el públic d'una manera molt diferent. És un repte pel meu personatge estar tota l'estona a escena acompanyant a la resta i controlant el focus, perquè no ens podem permetre ni un moviment en fals. Aquesta versió és com un rellotge suís, perquè al ser una obra coral cada engranatge ha de treballar bé perquè tot funcioni".

 

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web teatrecasal.com i també a taquilla una hora abans de la representació, o a les oficines del Casal de dilluns a divendres de 17 a 20h.

El dijous 10 de novembre, el Teatre Casal acollirà una taula rodona al voltant del personatge de la Marta de Terra baixa, amb la participació de Núria Oliveras, Clara Queraltó i Llorenç Rafecas, moderada per Manel Güell. La taula serà a les 19.30h del vespre i l'entrada és lliure i gratuïta per a tothom.

N9U 1.jpg

L'Esbart Sant Martí de Barcelona estrena la segona edició del cicle Arrels de Dansa del Casal

4/11/22


ENTITAT

 

Dissabte el Casal de Vilafranca enceta el cicle Arrels de Dansa 2022, que acollirà els darrers espectacles de l'Esbart Sant Martí de Barcelona, l'Esbart Ciutat Comtal i l'Esbart Català de Dansaires

 

Vilafranca del Penedès, 2 de novembre del 2022 – Aquest dissabte el Casal de Vilafranca acull elprimer espectacle de la segona edició del cicle Arrels de Dansa, projecte que es va iniciar el passat 2021 amb l'objectiu de reivindicar la dansa d'arrel tradicional i presentar esbarts del territori català.

 

En aquesta segona edició, el cicle portarà al teatre del Casal els esbarts Sant Martí de Barcelona, l'Esbart Ciutat Comtal juntament amb el grup Criatures, i l'Esbart Català de Dansaires. El cicle començarà aquest dissabte dia 5 de novembre amb l'espectacle "N9U" de l'Esbart Sant Martí, que suposarà un viatge des de l'arrel i la terra per perdre la por a allò nou i desconegut. El diumenge 20 de novembre, l'esbart Ciutat Comtal actuarà al Casal amb l'espectacle "EN5D", una proposta amb molt de ritme i moviment que marida música, dansa, cossos i melodies "com si es tractés d'un calidoscopi".

Finalment, el 3 de desembre l'Esbart Català de Dansaires representarà "Danses Vives", que transmetrà al públic l'aprenentatge d'una tradició dansaire que ve de molt lluny.

 

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web teatrecasal.com i també a taquilla una hora abans de les actuacions, o a les oficines del Casal de dilluns a divendres de 17 a 20h. Des de l'entitat del Casal es vol recordar que els socis i sòcies poden gaudir d'una entrada gratuïta per un dels tres espectacles del cicle.

FMP_1170.JPG

El president de la Federació d’Ateneus de Catalunya coneix la nova junta del Casal

3/11/22


ENTITAT

 

El passat dia 1 de novembre vam convidar en Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, a conèixer la nova junta del Casal.

 

Vam aprofitar per fer un esmorzar de treball i parlar de diversos aspectes relacionats amb els ateneus i l'associacionisme català. Un dels reptes que hem identificat és el de fer créixer la xarxa al territori, i volem treballar-hi aquest any.

 

A més, vam poder compartir una fita històrica i molt especial pels Verds, que van carregar a la diada castellera de Tots Sants el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals!

 

Fotografia de Fèlix Miró

IMG_5569.JPG

El Casal vam presentar el cartell i la proposta d'aquest any pel Festival Escena Penedès.

28/09/22


ENTITAT

 

Dimecres passat l'entitat i la GATAP vam presentar en roda de premsa els grups de teatre que participaran aquest any al festival de teatre amateur Escena Penedès. Un d'ells, guanyador del premi Rosa Florido i també del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Tàrrega 2022: EL MIRALL de Blanes amb l'obra GARRÍ AL FORN AMB COMPOTA DE REINETA.

Les entrades tenen un preu reduït pels socis i sòcies.

Per a més informació sobre els grups de teatre del festival consulteu a l'enllaç que teniu a continuació!

WhatsApp Image 2022-09-23 at 11.40.59.jpeg

Obrim el curs acadèmic de l'Aula d'humanitats amb moltes novetats i un convidat ben especial. 

23/09/22


ENTITAT

 

Dimecres passat vam acollir al Teatre Casal l'acte de presentació dels cursos de l'Aula d'Humanitats, que va iniciar amb les presentacions dels cursosvper part del professorat d'història, filosofia i literatura.

Aquest nou curs, l'entitat presentem una sèrie de novetats en l'oferta habitual i és que a part dels cursos d'història i filosofia habituals, ara també oferim cursos ràpids d'història (trimestrals) i de filosofia (bimensuals) i un nou curs de literatura catalana!

Tot seguit i en acabar la presentació dels cursos formatius de l'Aula, l'historiador i professor d'etnomusicologia a la UAB, Jaume Ayats, ens va oferir la conferència:

"Què coi és això que en diem música? com participa a construir els individus i les comunitats."

WhatsApp Image 2022-09-23 at 11.41.22.jpeg

 “La força del teatre”  seleccionat a la Convocatòria de Projectes Impuls pel Territori 2022 de la Fundació Pinnae.

23/09/22


ENTITAT

 

El projecte de "La força del teatre" ha rebut un reconeixement en la Convocatòria de Projectes Impuls perl Territori, que ens permetrà ampliar el projecte de "La força del teatre" a tres municipis de la nostra comarca.

"La Força del Teatre" va ser un projecte que vam iniciar l'any passat en col·laboració amb l'Institut Milà i Fontanals. L'objectiu principal del projecte era el d'acompanyar a joves de batxillerat artístic de l'institut en la creació de projectes de dramatúrgia propis i acompanyar-los per poder vehicular les seves pròpies emocions i inquietuds a través del teatre.

Com a novetat d'aquesta IV Convocatòria de Projectes Impuls pel Territori 2022, la Fundació Pinnae s'adreçava també a entitats sense ànim de lucre de l'àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, categoria en la qual quedaria seleccionat aquest projecte. Gràcies a aquest reconeixement i a l'aportació econòmica i de suport de la Fundació, "La Força del Teatre" podrà créixer i ampliar-se a fins a tres municipis de l'Alt Penedès, amb la condició de dur-lo a terme al llarg d'aquest curs 22/23.

L’entitat encarem aquest repte amb tota la il·lusió i us anirem informant del seu desenvolupament al llarg del curs!

BUTLLETÍ ESPECIAL AGOST 8_edited.jpg

Tanquem un SOM ESTIU carregat de bons moments.

29/06/22


ENTITAT

 

Aquesta setmana acabem el SOM ESTIU 22! Us esperem l'any que ve amb els braços oberts!

Aquest estiu hem pogut gaudir de les activitats dels casals amb normalitat després de la Covid-19. Enguany hem ofert dues opcions ben diferents i que beuen directament de les nostres seccions de dansa i esportiva o de bàsquet, el Casal Creatiu i el Campus de Bàsquet.

Els infants del Casal Creatiu han pogut gaudir d'activitats creatives diverses, com tallers de pintura, de samarretes i de dansa, però també han anat d'excursió, a la piscina i han fet espectacles setmanals!

El Campus de bàsquet ha entrenat de valent amb els seus infants i joves i també han pogut jugar a pàdel, fer jocs d'aigua i sortides xulíssimes a Illa Fantasia i acaben aquesta última setmana de colònies a l'Alberg Esportiu Àster!

Us esperem l'any vinent, per continuar xalant de moltes més aventures amb les menudes i menuts de la família.

WhatsApp Image 2022-07-28 at 09.17.57.jpeg

El nostre Adrià Domènech, campió d'Europa sots-20!

29/06/22


SECCIÓ ESPORTIVA CASAL

 

Adrià Domènech, jugador format a la Secció Esportiva de l'entitat, és campió d'Europa sots-20 amb la Selecció Espanyola de Bàsquet.

El Casal volem felicitar a l'Adrià Domènech, exjugador de la S.E.Casal, per haver-se proclamat campió d'Europa sots-20 amb la Selecció Espanyola de Bàsquet. Sempre és un honor que jugadors que arriben tan amunt hagin passat per casa nostra.

10_edited.jpg

El Casal sempre al costat de l'esport

29/06/22


ENTITAT

 

El Casal ens reunim amb la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC), els Lluïsos de Gràcia i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), per tal d'incloure l'activitat esportiva als ateneus de la Federació.

El president del Casal i membre de la junta de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Marcel Esteve, es va reunir dilluns 25 de juliol amb el president de la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC), Pep Morella, amb el president dels Lluïsos de Gràcia, Rafael Giménez, amb la secretària general de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Isabel Pérez i amb el president de la institució, Gerard Esteva.

L'objectiu i finalitat de la reunió va ser trobar sinergies entre aquestes institucions, per tal de donar cabuda a l'activitat esportiva als 183 ateneus que formen part de la xarxa de la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC), de la qual el Casal en formem part activa.

Marcel Esteve serà la persona encarregada de vehicular i tirar endavant aquest projecte

3_edited.jpg

El Casal Creatiu d'excursió a Masia Torreblanca en bicicleta!

21/06/22


ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

El Casal Creatiu va anar pedalant en bicicleta fins a Sant Miquel d'Olèrdola a Masia Torreblanca. L'excursió va anar molt bé amb unes bones dosis d'aigua, ja que es van remullar a la piscina!

Avui i amb aquesta calor, també han fet una segona sortida a la platja a Coma-ruga i al riuet!

2_edited.jpg

Ens visita el cap de scouting dels Lakers, Antonio Maceiras al Campus de Bàsquet!

21/06/22


SECCIÓ ESPORTIVA

Aquesta setmana el Campus de Bàsquet de la S.E.Casal ha rebut la visita d'Antonio Maceiras, actual cap de scouting de l'equip dels Lakers de l'NBA.

Els infants van poder parlar-hi i aprendre d'un dels grans del món del bàsquet, qui va compartir la seva saviesa de joc, sobretot a l'hora de trobar nous talents pel seu equip a l'NBA.

Maceiras va estar 14 temporades al Barça, arribant a ser el mànager general, també va ser director general del Girona i director esportiu del Real Madrid, des d'on va arribar als Lakers de l'NBA l'any 2011 i on actualment és scout internacional.

Estem molt contents de poder rebre i beure de la saviesa de figures tan importants del món del bàsquet i, sobretot, poder fer-ho accessible als joves jugadors del campus!

Properament, penjarem una petita entrevista cortesia de RTVVilafranca a les xarxes del casal i de la secció!

1_edited.jpg

L'experiència de juliol del Club Vida ens va descobrir un terrisser al servei del vi i un nou celler! 

21/06/22


ENTITAT

Dissabte passat 16 de juliol al matí, el Club Vida vam anar a veure un especialista que coneix tots els secrets del vi i del seu procés d'interacció amb la terra; el terrisser Carles Llarch, que ens va obrir les portes del seu taller per compartir-ho amb nosaltres.

Una sortida que vam tancar al celler Montrubí, fent una visita i un magnífic tast!

3_edited.jpg

Tercera setmana de casals amb moltes novetats!

14/06/22


ENTITAT

El Casal Creatiu ha encetat la setmana amb tallers de pintura i han anat a saltar com mai al "Salting". Demà tancaran la setmana amb un nou espectacle de la companyia aèria FLY CREATIVITY, com no podia ser d'altra manera!

El Campus de bàsquet han anat a Illa Fantasia, han fet molt de bàsquet amb diversos jocs i dinàmiques adaptats a cada grup d'edat!

*A partir d'ara les fotografies dels casals es publicaran als comptes de l'Escola de Dansa Assumpta Trens i de la S.E.Casal seguiu-los a xarxes!!

PREMI ESPORT.jpg

Acollim un any més els Premis de l'Esport amb reconeixements a clubs i esportistes a la vila.

14/06/22


ENTITAT

El Teatre Casal vam acollir la gala anual dels Premis de l'Esport, en la qual s'hi fan reconeixements a esportistes i clubs de Vilafranca pels seus mèrits al llarg de l'any 21/22.

En l'acte s'hi van lliurar els premis a la millor iniciativa en l'àmbit de l'activitat física i l'esport, el reconeixement honorífic a la promoció de l'activitat física i l'esport i el reconeixement a la trajectòria dins del mateix àmbit.

1_edited.jpg

Setmana intensa i molt emocionant al SOM ESTIU 22!

13/06/22


ENTITAT


El Casal Creatiu ha fet tallers, piscina, dansa i no faltarà l'espectacle setmanal de la companyia LA FLY CREATIVITY, el fil conductor del Casal d'aquest any i que consisteix en una companyia de vol que viatja per tot el món i descobreix cultures i les experimenta! 

El Campus de bàsquet, al seu torn, han jugat a pàdel a Equipos Pàdel Center Penedès, han fet entrenaments de bàsquet amb tota la passió de la S.E.Casal i guerres d'aigua per combatre la calor!

*A partir d'ara les fotografies dels casals es publicaran als comptes de l'Escola de Dansa Assumpta Trens i de la S.E.Casal seguiu-los a xarxes!!

11_edited.jpg

13/06/22


ENTITAT

El Casal ens sumem a les mostres de condol per la mort de l'artista i escultor Angel Camino, qui ens va obrir les portes del seu taller el 2018 a Sant Martí Sarroca i un dels artistes destacats del projecte Vilafranca Aparador d'Art Contemporani (VAAC).

Descansa en pau Angel, no t'oblidarem.

10_edited.jpg

Èxit en el vermut del col·lectiu RAR al Pati Carbonell!

13/06/22

 

ENTITAT

Dissabte passat 2 de juliol, i en el marc dels actes del Vijazz, el Casal vam tornar a col·laborar amb el col·lectiu Rave Against Repression (RAR), acollint al Pati Carbonell un segon vermut musical.

En total van assistir al vermut més d'un centenar de persones que van gaudir dels "Fast Boo", que fusionen música electrònica i jazz, i de la magnífica Dj Cle Cle, que ens va fer vibrar amb un set de música house underground.

3_edited.jpg

El Casal vam encetar el Vijazz amb un tast acompanyat d'unes vistes privilegiades!

13/06/22

 

ENTITAT


Divendres passat 1 de juliol, l'entitat vam fer la segona activitat del CLUB VIDA; un tast al terrat de l'entitat que ens permetia veure Santa Maria i la rambla, amb tot l'ambient festiu del Vijazz.

El tast va fer-se a càrrec de "Caram Caram", una iniciativa de dues joves penedesenques i emprenedores que ens donen a conèixer el nostre territori a través d'una experiència gastronòmica amb productes singulars de la terra i els seus productors.

Va ser una vetllada inoblidable!

7_edited.jpg

Un gran espectacle pels 75 anys de l'Escola de Dansa Assumpta Trens.

13/06/22

 

ENTITAT


Compartim amb vosaltres el bonic article escrit per la Roser Surià Raventós al setmanari El 3 de Vuit, sobre l'espectacle MOMENTÀS de la nostra escola de dansa i amb relació als seus 75 anys de vida!

 

ARTICLE

_MG_6371.JPG

Tanquem les activitats del Club Sènior d'aquest curs!

30/06/22

 

ENTITAT


Celebrem l'última sortida del Club Sénior Vins, gaudint del nostre territori al celler El Cep.

Dimarts passat, 28 de juny, el Club Sènior de Vins va anar fins a Espiells per descobrir el projecte de Vins El Cep i les seves 4 nissagues centenàries.

El grup va fer una passejada pel bosc del celler fins a arribar a la vinya, on els van explicar la nostra zona i microclima i diferències entre vinya vella i jove.

La visita es va cloure al celler amb un tast comentat de dos caves i dos vins, a la sala de tast reformada i originària de l'any 1499!

Tribuna Casal 29.06.22  0231.jpg

Nova Tribuna Casal "Oci i espais segurs fora de l'hetronorma".

30/06/22

 

ENTITAT - ALIANCES CULTURALS

Ahir vam celebrar una Tribuna Casal amb motiu del 28J i entorn de la temàtica "Oci i espais segurs fora de l'hetronorma".

La tribuna va comptar amb Gerard Ballesté, artista i el psicòleg social Pau Casals, membres del col·lectiu Atzagaia, amb Roser Blanch i Adrià Nicolàs Aragó, membres del Comitè 28J Vilafranca i amb Enric Bages i Júlia Garcia, membres del col·lectiu Rave Against Repression (RAR).

La periodista Clara Bricullé va ser l'encarregada de moderar el debat, que va versar entorn de temàtiques com: l'estat de l'oci i la cultura en l'àmbit local i nacional, el model que ocupa els espais d'oci i el model que seria ideal des de l'anàlisi dels col·lectius participants, que també van fer propostes inclusives i alternatives, des d'una perspectiva no-heteronormativa.

Aquesta nova edició de Tribuna Casal s'emmarava, com hem dit, dins de l'aniversari de la revolta d'Stonewall, el 28 de juny o Dia de l'alliberació LGBTIQ+ i és un acte fet en col·laboració amb el col·lectiu RAR.

4_edited.jpg

Comencen els casals d'estiu del SOM ESTIU 22!

30/06/22

 

ENTITAT - ALIANCES CULTURALS
 
Aquest dilluns van arrencar amb tota la il·lusió de cada any els casals d'estiu!

L'entitat oferim el Campus de Bàsquet de la secció esportiva i el Casal Creatiu de la nostra escola de dansa. El bàsquet i la dansa en són els eixos principals, però també inclouen jocs d'aigua, piscina i moltes més activitats!

Tribuna Casal 29.06.22  0231.jpg

Nova Tribuna Casal "Oci i espais segurs fora de l'hetronorma".

30/06/22

 

ENTITAT - ALIANCES CULTURALS

Ahir vam celebrar una Tribuna Casal amb motiu del 28J i entorn de la temàtica "Oci i espais segurs fora de l'hetronorma".

La tribuna va comptar amb Gerard Ballesté, artista i el psicòleg social Pau Casals, membres del col·lectiu Atzagaia, amb Roser Blanch i Adrià Nicolàs Aragó, membres del Comitè 28J Vilafranca i amb Enric Bages i Júlia Garcia, membres del col·lectiu Rave Against Repression (RAR).

La periodista Clara Bricullé va ser l'encarregada de moderar el debat, que va versar entorn de temàtiques com: l'estat de l'oci i la cultura en l'àmbit local i nacional, el model que ocupa els espais d'oci i el model que seria ideal des de l'anàlisi dels col·lectius participants, que també van fer propostes inclusives i alternatives, des d'una perspectiva no-heteronormativa.

Aquesta nova edició de Tribuna Casal s'emmarava, com hem dit, dins de l'aniversari de la revolta d'Stonewall, el 28 de juny o Dia de l'alliberació LGBTIQ+ i és un acte fet en col·laboració amb el col·lectiu RAR.

8_edited.jpg

La S.E.Casal fomentant la formació en col·laboració amb la FCBQ.

30/06/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

La secció esportiva acull una setmana de formació intensiva de la FCBQ a entrenadors i entrenadores.

Dilluns passat 27 de juny, la secció esportiva encetava un curs oficial de la FCBQ en el qual participen 30 joves de les demarcacions de Barcelona i Tarragona, per tal d'accedir al títol d'entrenadors i entrenadores nivell 0 de bàsquet.

Les formacions acabaran aquest divendres amb l'examen oficial per accedir a la titulació.

7_edited.jpg

El cap de setmana passat vam viure un MOMENTÀS amb tota l'escola de dansa del Casal dalt de l'escenari. 

30/06/22

 

ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

Un any més l'escola de dansa de l'entitat, dirigida per Neus Fransi, va mostrar en dos festivals de final de curs, un amb l'alumnat més petit i l'altre amb el grup gran, tota la feina feta al llarg de tot un curs.

L'entitat volem felicitar a les ballarines i ballarins i a tota l'escola, per aquesta feina tan magnífica. Va ser un gran festival de clausura!

Ens retrobem l’any que ve!

WhatsApp Image 2022-06-23 at 09.51.13.jpeg

L'entitat vam realitzar la primera sortida del Club Vida!

23/06/22

 

ENTITAT

Dissabte passat, l'entitat vam encetar el CLUB VIDA, pensat per socis i sòcies majors de 30 anys amb activitats específiques, tastos, sortides i molt més!

En la primera sortida vam veure els paratges del Parc del Foix on, tot fent un passeig, l'expert en plantes remaires i president de l’Associació Flora Catalana, Francesc Caralt, va explicar curiositats d'aquestes plantes i els seus usos.

La vetllada va acabar amb la proposta musical de la "Berbena" del festival Remeiart al Castell de Penyafort. 

WhatsApp Image 2022-06-16 at 12.38.40.jpeg

Seguim amb les entregues dels quadres premiats del Concurs de Pintura Ràpida. Premi Vilafranca Cultura - SMP!

16/06/22

 

ENTITAT

El Casal de Vilafranca vam fer entrega del quadre del pintor Antonio Mariscal, guanyador del quart premi del Concurs de Pintura Ràpida. Premi Vilafranca Cultura - SMP, a l'Associació Centre Vila.

8_edited.jpg

Aquesta setmana els socis Antoni i Salvador ens han ajudat a reparar algunes butaques del teatre!

16/06/22

 

ENTITAT

Gràcies als seus coneixements en soldadura l'Antoni i el Salvador ens han ajudat a reparar butaques del teatre, de manera que podrem continuar fent-ne ús!

L'entitat us volem donar les gràcies per la feina feta i sobretot per dedicar el vostre temps i esforç a cuidar del Teatre Casal.

Si com a socis i sòcies del Casal teniu qualsevol habilitat i voleu col·laborar amb nosaltres per cuidar i polir alguns espais o reparar-los, poseu-vos en contacte amb nosaltres. Ens sereu de gran ajuda!

6_edited.jpg

Artèria ens va presentar també 7 espectacles de final de curs a càrrec del professor Marc Martí, tots ells inspirats en musicals clàssics de tots els temps.

16/06/22

 

ESCOLA  ARTÈRIA


El passat diumenge 12 de juny, l'endemà de "Fashion Feeling Music", es va continuar amb la resta de grups de l'escola Artèria que van presentar els treballs dels alumnes del professor i coordinador d’Artèria, Marc Martí.

Es van mostrar un total de set obres, extretes de grans obres, novel·les i musicals que van comptar amb la col·laboració del grup ’Show Dance’ de l’escola Assumpta Trens del Casal, de la Secció de Belles Arts del Casal i també de l’alumnat d’Artèria i de l'acadèmia "Sing Your Dreams". Un treball conjunt i una suma de disciplines i talents per enriquir el projecte, que ens van deixar meravellats!

5_edited.jpg

"Fashion Feeling", la proposta del grup d'adults del professor Mario Larrubia, va donar el tret de sortida als espectacles de l'escola Artèria.

16/06/22

 

ESCOLA  ARTÈRIA

Dissabte passat dia 11 de juny, va pujar dalt de l'escenari del Teatre Casal el grup del professor de teatre de l'escola Artèria, Mario Larrubia. La seva proposta va ser un espectacle contemporani, en què la moda, els sentiments i la música es relacionen, es fusionen i es retroalimenten per recrear una dissecció del comportament humà d’avui en dia. 

Una proposta ben original que ens va emocionar!

WhatsApp Image 2022-06-13 at 10.31.19.jpeg

València basket i Pro Sport Team guanyen la categoria Pro del circuit de la Federació Catalana Basquetbol 3x3 de Vilafranca. 

16/06/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

Vilafranca va acollir el cap de setmana passat el Circuit 3x3 FCBQ Vilamòbil Nikko Center amb un total de 90 equips i més de 350 jugadors, que van participar d'una jornada excel·lent de bàsquet a Vilafranca, organitzada per la nostra secció esportiva!

El circuit es va fer a la rambla de Sant Francesc amb una estructura de pistes professionals i també es va fer servir la pista del Pavelló Joan Marquès!

8_edited.jpg

La S.E.Casal a la Final a quatre per decidir el campió de Catalunya interterritorial de categoria júnior.

2/06/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA
 

Aquest cap de setmana, Vilafranca acull la Final a quatre per decidir el campió de Catalunya interterritorial de categoria júnior.

Dissabte i diumenge, la capital penedesenca serà l'epicentre del millor bàsquet de categoria júnior interterritorial de Catalunya i el nostre equip opta a les màximes posicions, situat entre els quatre clubs participants. 

Els partits es jugaran al Pavelló Nou de la Gamba, a la Zona Esportiva.

Anoteu la primera cita del SERRA JÚNIOR BLANC casalista: Dissabte a les 19:30h davant el Catalana Occident Manresa B. 

Us hi esperem!

3x3 2.jpeg

La S.E.Casal a l'organització del 3x3 Vilamòbil Nikko Center de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ)

2/06/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA
 

La SE CASAL organitza una de les proves del Circuit 3x3 de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) a la Rambla de Sant Francesc, en una jornada que preveu la participació de més de 100 equips i l’afluència de més d’un miler de persones.

Vilafranca es convertirà en l’epicentre del bàsquet català amb la celebració, diumenge 12 de juny, del Circuit 3x3 FCBQ Vilamòbil Nikko Center, que busca consolidar el 3x3 de bàsquet com a una modalitat formativa per a totes les edats.  Per aquest motiu, està obert a totes les categories, començant per infants de Premini fins a Sènior amb equips formats per 4 jugadors/es.
 
El circuit es farà a la Rambla de Sant Francesc, la qual presentarà un aspecte totalment diferent i amb una estructura de pistes professionals. També s’utilitzarà la pista del Pavelló Joan Marquès, perquè els visitants coneguin la història del bàsquet vilafranquí.

Les inscripcions estan obertes fins al dimarts 7 de juny.

WhatsApp Image 2022-06-02 at 13.01.18.jpeg

Donem el tret de sortida a la redacció del projecte bàsic de la reforma del Teatre Casal.

2/06/22

 

ENTITAT
 


L'Ajuntament de Vilafranca va aprovar el passat 26 d'abril, un ajut de cinquanta mil euros per poder acomplir el projecte bàsic de la reforma del teatre de l'entitat i que ens permet donar continuïtat a l'avantprojecte, realitzat a finals de 2020, per l'estudi d'arquitectura "Dilmé, Fabré i Torras".

Dimarts passat, dia 31 de maig a les 12 del migdia, vam presentar en roda de premsa el projecte, amb la presència de la nostra junta directiva, encapçalada pel president Marcel Esteve, dels tinents d'alcalde d'Acció Territorial, Hisenda i Cultura: Francisco Romero, Aureli Ruiz i Ricard Rafecas, i dels arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré, de l'estudi DFT Arquitectes.

Els objectius de la reforma integral del teatre són millorar la infraestructura i diversos aspectes de seguretat, ventilació i accessibilitat; de manera que puguem posar el teatre al dia de les normatives, al mateix temps que reformulem alguns espais.

Tanmateix, tot i el gruix de millores i canvis, un dels requisits demanats per l'entitat a l'equip d'arquitectes, és el màxim respecte al projecte d'Andreu Audet i, per tant, ens trobarem un teatre actualitzat i amb les prestacions del segle XXI, sense perdre l'essència.

Us continuarem mantenint informades i informats de la continuïtat del projecte.

WhatsApp Image 2022-05-26 at 12.17_edited.jpg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, signa el Llibre d'Honor del Centenari del Casal.

26/05/22

 

ENTITAT

Dilluns 23 de maig el Teatre Casal vam acollir un acte d'ERC Vilafranca, que va comptar amb la presència del Molt Honorable president de la Generalitat, Pere Aragonès.

 

El president va dedicar uns instants a deixar la seva signatura en el nostre Llibre d'Honor, on hi destaca la nostra activitat com a entitat cultural:

"Moltes gràcies al Casal pel vostre compromís amb la cultura i el progrés a Vilafranca i al conjunt de Catalunya.

Per molts anys més de treball imprescindible per fer un país més culte, més pròsper, més lliure.

Visca Catalunya lliure!"

 

23/05/22

7.jpg

Èxit en el primer sopar "Vila & Taula"!

26/05/22

 

ENTITAT
 

Ahir vam celebrar el primer sopar de la nova iniciativa "Vila & Taula", que consisteix a compartir un àpat amb alguna persona emblemàtica a Vilafranca, tot compartint sopar i tertúlia.

Per començar, el primer convidat va ser en Xavier Pallerola. Un vilafranquí que és memòria viva del bàsquet a Vilafranca i al Penedès, i amb qui després del sopar vam poder fer tertúlia, descobrint plegats mil i un secrets i anècdotes de la nostra vila i de la seva vida.

La vetllada va ser una experiència inoblidable, compartint molts records de Vilafranca que han passat a ser memòria col·lectiva

9_edited.jpg

NOVETAT! Encetem el Club Vida amb activitats per a majors de 30 anys.

 

19/05/22

 

ENTITAT


Encetem un Club pensat per a totes les sòcies i socis majors de 30 anys, amb un pack mensual d'activitats que s'aniran renovant, el CLUB VIDA!

Oferirem tastos de vins, excursions i sortides i molt més!

+ info i Inscricpcions

Còpia de Promo xarxes ASSEMBLEA_edited.jpg

Presentem el llibre del centenari del Teatre Casal: "EL POBLE QUE ESTIMAVA LA FUSTA. Cent anys del saló - teatre del Casal de Vilafranca”.

 

19/05/22

 

ENTITAT


Dimarts passat, dia 17 de maig, els autors Joan Solé i Manel Güell ens van explicar el procés d'elaboració del llibre que han escrit en motiu del centenari del Teatre Casal.

 

A través de les seves explicacions, ens van situar en context i ens van explicar tot el procés de recerca i creació del llibre del Centenari. Un document que comença fent un retrat de la Vilafranca de fa 100 anys i el seu teixit associatiu, estudia l'espai a través dels seus arquitectes i ens ensenya un recull dels espectacles més destacats de cada època del teatre.

*Els socis i sòcies teniu un exemplar gratuït que podeu recollir a les oficines de l'entitat de 17:00h a 20:00h. També teniu preu reduït en l’adquisició de més exemplars .

6_edited.jpg

L'entitat també vam ser al pavelló de La Gamba per Fires de Maig amb un espai especialment dedicat al centenari del Teatre Casal.

 

19/05/22

 

ENTITAT

Per primer cop, el Casal vam ser a dos espais a les Fires de Maig. D'una banda, al JUGAFIRA, tal com cada edició, i de l'altre, també vam posar un estan al pavelló de La Gamba, en el qual vam dedicar un espai al centenari del nostre Teatre Casal amb l'obra "Un cor centenari" de Toni Ortiz.

Com veieu a la fotografia, l'artista ens proposa unes vistes impossibles del teatre.

Les persones assistents que volguessin van poder fer-s'hi fotos!

5_edited.jpg

El nostre tradicional espai JUGAFIRA de les Fires de Miag,

va ser tot un èxit!

 

19/05/22

 

ENTITAT

Aquestes han estat unes fires especials, ja que hem estat dos anys sense poder-les celebrar. Enguany s'ha pogut reprendre l'activitat i vam organitzar altra vegada l'espai JUGAFIRA amb molt d'èxit de participació amb infants i famílies.

En Carles Casas, el mestre de cerimònies del nostre Club Family, va organitzar un equip de monitores i monitors amb activitats de tota mena: papiroflèxia, globoflèxia, tallers de xapes, teatre infantil i molt més!

LES CABANYES.jpg

L'escola de dansa del Casal participa al cicle cultural "Art a l'Abast", promogut per l'Ajuntament de Les Cabanyes. 

 

11/05/22

 

ESCOLA DANSA ASSUMPTA TRENS


Art a l'abanst" és un cicle cultural creat per apropar diferents disciplines artístiques al municipi de Les Cabanyes. Un cap de setmana de DANSA, un de CIRC i un de MÚSICA van omplir l’entorn de Sant Valentí, d’espectacles i tallers per veure i aprendre!

Part del professorat de l'escola de dansa del Casal i també l'alumnat, van participar en el cap de setmana dedicat a la DANSA del cicle, oferint diversos tallers i actuacions i participant activament en promoure i fer cultura al territori! 

Candidatura NOUS TEMPS. NOUS REPTES!.jpg

El Casal vam celebrar l’Assemblea General de l’entitat, espai on, com sabeu, també vam escollir la nova Junta Directiva per al mandat 2022 - 2027.   

 

05/05/22

 

ENTITAT


Diumenge 1 de maig tenia lloc l'Assemblea anual que celebrem el Casal. Un espai de trobada amb els socis i sòcies per validar els projectes elaborats al llarg del 2021 i per explicar-vos el projecte del 2022, que en aquesta ocasió, també tenia com a punt extraordinari de l'ordre del dia, la votació de la candidatura presentada per liderar l'entitat durant els pròxims 5 anys.

Els socis i sòcies van validar la candidatura "Nous temps. Nous reptes!", encapçalada pel soci Marcel Esteve Robert i formada pels següents components i càrrecs:
 

  • President: Marcel Esteve Robert

  • Vicepresidenta: Anna Rovira Matas

  • Secretària: Montse Pagès Cañamero

  • Sotssecretari: Jordi Solà Sebastià

  • tresorer: Albert Puig Segura

  • Comptador: Joan Nicolàs Magrinà

  • Vocal 1ª: Sílvia Sala Sàbat

  • Vocal 2ª: Elvira Mestres Bertran


L'equip, ara junta directiva de l'entitat, assolia la paritat amb quatre dones i quatre homes i presenta una proposta fonamentada al voltant de cinc eixos d'acció i treball:

1. ELS SOCIS I LES SÒCIES. Promovent el creixement i la fidelització de les persones associades, potenciant el Casal com a espai de socialització i d'activitat amb el suport de les seves seccions.

2. L'ECONOMIA. Millorant la sostenibilitat econòmica de l'entitat i la capacitat d'impulsar projectes de manera independent.

3. EL PATRIMONI. – Preservant i adequant el patrimoni de l'entitat, especialment pel que fa a la rehabilitació del Teatre centenari.

4. LES ACTIVITATS. Afavorint la cooperació i el treball en xarxa entre entitats, organitzacions i col·lectius no formals a Vilafranca, mirant d'acollir i impulsar activitats o iniciatives cíviques de caràcter lúdic, social i cultural que es proposin des d'aquestes i que ajudin a promoure la llengua, la diversitat o la inclusió, entre d'altres.

5. LA INNOVACIÓ SOCIAL. Afavorint la cohesió social, amb una especial atenció als joves. Sumant l'acció social als tradicionals eixos de: "cultura, formació, esport i lleure".

279631925_5213364048683828_1038214099434314047_n.jpg

Èxit de l'espectacle Cunyades amb 535 localitats ocupades!

 

05/05/22

 

ENTITAT

Com sabeu, dissabte passat 28 de maig vam acollir al Teatre Casal l'estrena de l'espectacle Cunyades, del director i autor Ramon Grau, amb un elenc de categoria com són Àngels Bassas, Mònica Pérez, Fermí Fernández i Jordi Ríos.

El teatre va quedar ple a vessar amb un total de 535 localitats ocupades!

WhatsApp Image 2022-05-05 at 10.27.18.jpeg

El festival Dansòmetre 2022 omple el Tívoli de l'alumnat de les escoles de dansa i també de públic!

 

05/05/22

 

ENTITAT


La nostra Escola de Dansa Assumpta Trens va actuar al festival Dansòmetre 2022, que ha pogut tornar a celebrar-se al carrer, com era costum anteriorment a la Covid-19, i ho va fer al parc Tívoli.

L'escola Assumpta Trens va portar des de ballarines d'iniciació fins al grup d'alumnat més gran de l'escola, juntament amb altres escoles de Vilafranca i també de Sant Sadurní, mostrant les diverses disciplines: clàssic, Hip-Hop, Funky, Contemporani i Show Dance.

El festival va aplegar gran multitud de persones entre públic i ballarines i ballarins, que van transmetre l'alegria i la il·lusió de poder tornar a ballar al carrer.
 

2_edited.jpg

Una participació de rècord, tot i la pluja, al VII Premi Vilafranca Cultura – SMP.
 

28/04/22

 

ENTITAT

Dissabte passat, dia 23 d’abril, va tenir lloc la setena edició del concurs de pintura ràpida que organitzem juntament amb la Secció de Belles Arts, en el marc de la diada de Sant Jordi. Enguany vam aplegar fins a 28 pintors i pintores provinents de tot Espanya, assolint un rècord de participació en respecte les darreres edicions. El valencià Blai Tomás Ibañez va resultar ser el guanyador d'aquesta edició, un pintor que encapçala la classificació estatal de premiats en certàmens de pintura ràpida.

Les obres guanyadores han quedat exposades al Fòrum Berger Balager fins al 15 de maig i podrà ser visitada per tothom qui ho vulgui de forma gratuïta, de dijous a dissabte de 18:30 a 20:30h i diumenges de 12:00 a 14:00 i de 18:30 a 20:30h.
 
Els premiats van ser els següents:
 
Primer premi SERVEIS MÈDICS PENEDÈS  - Blai Tomás Ibañez
Segon premi AJUNTAMENT DE VILAFRANCA  - Joan Josep Català Paysan
Tercer premi CASAL SOCIETAT LA PRINCIPAL - Piedad Santamaria Pascual
Quart premi ASSOCIACIÓ CENTRE VILA  - Antonio Mariscal Luque
 
Premi corporatiu VILAMÒBIL  - Julio García Iglesias
Premi corporatiu ENTREM - Ramon Pujolà Font
Premi corporatiu HELEN DORON - José Manuel Aznar Díaz
Premi corporatiu ROBOTIX PENEDÈS - Albert Giménez Torrent
 
Menció d’honor FUNDACIÓ PINNAE - Julio Gómez Mena
 
1r Premi Accèssit - Miguel Carlos Montesinos Aragonés
2n Premi Accèssit - Abel Florido Gondello
3r Premi Accèssit - Jordi Santacana Burguet
4t Premi Accèssit - Cristòfor Almirall Mestre
5è Premi Accèssit - Joan Josep Pérez Pérez

WhatsApp Image 2022-04-28 at 08.07.15.jpeg

​Ahir al vespre, la Sala Zazie va acollir una sessió especial de cinema organitzada per Cineclub Vilafranca en solidaritat amb Ucraïna.
 

28/04/22

 

ENTITAT

Ahir vam celebrar a la Sala de cinema Zazie, un acte especial en solidaritat amb Ucraïna, en el qual vam projectar la pel·lícula "Donbass", una sàtira que ens acosta fins a l’est d’una Ucraïna esquerdada pel llarg conflicte amb Rússia. Un territori en què (en plena era de la postveritat i de les anomenades ‘‘fake news’) afloren la manipulació i la propaganda sense límits ètics. La pel·lícula va guanyar el premi a la millor direcció a la secció Una Certa Mirada del Festival de Cannes de 2018 i el Giraldillo d’Or a la Millor Pel·lícula del Festival de Sevilla del mateix any.

L’acte també va comptar amb la presència de l’excorresponsal a Moscou per TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alías, que recentment ha cobert la guerra d’Ucraïna, i va ser conduït per l’historiador i escriptor vilafranquí Jordi Romeu.

La recaptació assolida amb les entrades a la sala (de taquilla inversa) es destinarà íntegrament a una ONG que canalitza l’ajuda a Ucraïna. 

6_edited.jpg

L'Escola de Dansa Assumpta Trens va participar en la Jornada Cultural organitzada per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, al Castell de Penyafort.
 

28/04/22

 

ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS


L'escola de dansa del Casal, Assumpta Trens, va col·laborar diumenge 24 d'abril, dansant en el marc de les visites guiades del Castell de Penyafort. Van oferir actuacions els grups: Clàssic 3, Contemporani 3 i Taller Coreogràfic de l'escola.

Des de l'entitat volem agrair la participació de les ballarines i equip docent i directiu de l’escola, i la confiança de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, per poder aportar el nostre granet de sorra i talent en aquesta mostra cultural.

pRESENTACIÓ LLIBRE CENTENARI.jpg

La presentació del llibre del Centenari del teatre queda ajornada fins al pròxim 17 de maig.
 

21/04/22

 

ENTITAT


Benvolguts socis i sòcies,

Lamentem comunicar-vos que la presentació del llibre del Centenari del teatre, ha quedat ajornada fins al dimarts 17 de maig a les vuit del vespre.

Diferents dificultats sorgides en el procés de producció no ens han permès assolir els objectius de calendari que ens havíem fixat i el llibre no estarà disponible fins a la data de la seva presentació i, per tant, tampoc es podrà recollir el dia de Sant Jordi, tal com havíem previst i ens il·lusionava fer.

El dia de la presentació, els socis i sòcies assistents seran obsequiats amb un exemplar.

Lamentem totes les molèsties.

Casal Societat La Principal

Vilafranca, 21 d'abril de 2022.

7_edited.jpg

L'emoció del bàsquet infantil haurà d'esperar a una propera edició.

07/04/22

 

ENTITAT

 

La S.E. Casal Vilafranca, de comú acord entre la direcció del torneig, la Direcció Tècnica i la Junta, ha decidit suspendre el Torneig Infantil de bàsquet, previst pel dissabte 16 i el diumenge 17 d’abril.


El torneig, que inicialment s’hauria d’haver dut a terme a finals de desembre, es va ajornar a conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19. Ha estat una decisió difícil i que no ens ha agradat prendre, però a causa de la impossibilitat de trobar equips disposats a participar-hi en aquestes dates, ens hem vist obligats a fer-ho.


S’està treballant per poder celebrar un torneig per aquests equips durant la temporada vinent.


Gràcies per la comprensió i el suport.

WhatsApp Image 2022-04-05 at 14.27.05 (4).jpeg

"La força del teatre", un nou projecte nascut en el marc del centenari del Teatre Casal.

07/04/22

 

ENTITAT

En el marc d’actes del centenari del teatre, hem creat "La força del teatre" un projecte amb l’alumnat de Batxillerat d’Arts escèniques de l’Institut Milà i Fontanals, que van escenificar al nostre teatre dramatúrgies pròpies.
 
La lluita pels somnis i ignorar aquelles veus que ens fan petites, el combat contra les aspiracions de necessitar casar-se amb un rei, per poder ser reina, la necessitat imperiosa de subvertir els cànons estètics i de gènere, que ens oprimeixen. El suïcidi i el dolor que ens ocasiona una autoimatge distorsionada.

Tots aquests i més, han estat els temes que avui han aparegut en les dramatúrgies pròpies de les joves de l'Institut Milà i Fontanals, fent servir el teatre com a eina d'expressió, però també de transformació social i mostrar tot allò que els i ens fa mal i que cal canviar.

Moltes gràcies per mostrar-nos "La força del teatre". Esperem tornar l'any que ve amb altres alumnes, altres somnis i fer servir el nostre bonic Teatre Casal com a espai que faci de vehicle per denunciar tot allò que els preocupa i ens pertany a totes

WhatsApp Image 2022-04-04 at 17.29.18.jpeg

L'entitat, les seccions i el cinema, ens formem per ser un espai cardioprotegit!

07/04/22

 

ENTITAT

Després de la instal·lació de l'equip de DEA a l'entrada del pavelló, el nostre personal, el de les seccions i el del cinema s'ha format per poder-lo fer servir correctament.
 
El passat dilluns 4 d'abril, el nostre personal va fer un curs de 6h per aprendre a fer servir l'equip de DEA (Desfibril·lador Extrem Automàtic) que vam instal·lar a l'entrada del pavelló Joan Marquès.

El Casal ja som un espai cardioprotegit gràcies a la col·laboració i el suport de Serveis Mèdics Penedès, qui ha fet possible la seva instal·lació, tal com la formació.

IMG_5504_edited.jpg

Convoquem la VII edició del Concurs de pintura ràpida, Premi Vilafranca Cultura – SMP.

07/04/22

 

ENTITAT

El Casal de Vilafranca i la secció de Belles Arts de l’entitat, convoquem la VII edició del Concurs de pintura ràpida, Premi Vilafranca Cultura – SMP.
 
Dilluns 4 d’abril, vam presentar en una roda de premsa al Fòrum Berger Balaguer, les bases i format de la VII edició del “Premi Vilafranca Cultura SMP”. Per setè any consecutiu, el Casal i la Secció de Belles Arts volem omplir el centre de la vila de pintors que recullin l’esperit d’aquest Sant Jordi al centre de Vilafranca. El concurs tindrà lloc dissabte 23 d’abril, entre les 15h i les 20h i s’emmarcarà sota la temàtica: “VILAFRANCA PER SANT JORDI. AMBIENT DE PARADES DE LLIBRES I FLORS ALS CARRERS I PLACES DEL CENTRE VILA”. Els i les artistes hauran de copsar la vitalitat i bellesa de l’ambient de parades, llibres i flors al centre de Vilafranca i hauran de pintar les seves obres in situ.

En aquesta setena edició, hem aconseguit incrementar el nombre de premis, que ha estat possible gràcies a l’augment de col·laboradors i patrocinadors. Serveis Mèdics Penedès s’ha incorporat com a principal patrocinador, donant nom al premi, i també es comptarà amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, qui cedirà el Fòrum Berger Balaguer, per a l’exposició de les obres guanyadores del 24 d’abril al 15 de maig de 2022. La Fundació també s’incorpora a les entitat vinculades en l’apartat de premis, com també ho ha fet l’empresa Robòtix Penedès.
 
La roda de premsa va comptar amb les intervencions d’Albert Puig, actual membre de la Junta Directiva del Casal, Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès, Joan Melero, director de la Fundació Pinnae i  va tancar les intervencions el regidor de Cultura, Ricard Rafecas.

Tota la informació sobre el format i les bases es pot consultar a la pàgina web del Casal de Vilafranca:  www.casal.org.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 11.17.44.jpeg

La nostre S.E.Casal treballa ja per les fases d'ascens a 1a Catalana.

07/04/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

Lequip sènior de la Secció Esportiva Casal ha quedat en segon lloc a la lliga i es disposa a treballar per les fases d'ascens, que ja tenen a la cantonada.

La setmana passada els casalistes van quedar en segona posició a la lliga i ara jugaran les fases d'ascens a 1a catalana, que iniciara el 23 i 24 d'abril contra els rivals: UB Mir, UE Gaudí i CB Argentona.

Ànims equip!

WhatsApp Image 2022-04-06 at 11.17.32.jpeg

El Casal acollim un concert solidari a càrrec de l'Associació Catalana d'Afectats d'Ela.

07/04/22

 

ENTITAT

Artistes com: Anna Roig i Carles Sanz, Crom Acústics, Roger Fuster, Rafa Novoa i David Aroca van protagonitzar un concer solidari contra l'ELA al Teatre Casal.

Aquest diumenge passat, dia 3 d'abril, l'Associació Catalana d’afectats d’ELA va organitzar al Teatre Casal, un concert solidari contra L'ELA, amb la presència d'artistes com: Anna Roig i Carles Sanz, Crom Acústics, Roger Fuster, Rafa Novoa i David Aroca.

L'acte va ser de taquilla inversa i va ser presentat per l'actor Biel Duran.

Tots els beneficis aniran íntegrament a la investigació per avançar en la lluita contra l'ELA.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 11.17.00.jpeg

Vermut musical amb el col·lectiu Rave Against Repression (RAR) al Pati Carbonell.

07/04/22

 

ENTITAT
 

El Pati Carbonell es va omplir de joves per gaudir d'un vermut de diumenge, acompanyat de música electrònica i urbana amb Rave Against Repression (RAR).

El col·lectiu Rave Against Repression (RAR) va realitzar el seu primer acte a Vilafranca al Pati Carbobnell de l'entitat. Les deu joves penedesenques que formen part, van poder mostrar la seva proposta musical i cultural a la seva comarca, fora dels grans circuits de consum i dels focus culturals massius.

Les protagonistes que van posar el so de la proposta musical de RAR, van de les DJ Owey i Dasitssara que van fer una clara aposta per l'electrònica diversa, des de la més urbana, tipus reggaeton, fins a les profunditats més underground de la música techno.

La línia de col·laboració entre el Casal de Vilafranca i RAR, que ha donat com a resultat aquest vermut, neix també en el marc del Cercle Social del Casal de Vilafranca. Un espai que, com hem explicat, de trobada que busca generar connexions entre entitats, grups, col·lectius i persones individuals, que volen tirar endavant projectes d'impacte social i crear Aliances Culturals amb la participació del Casal de Vilafranca.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 11.16.04.jpeg

Acollim la IV Jornada. Dia Mundia de la Concienciació sobre l'Autisme.

07/04/22

 

ENTITAT
 

Fomentem la consciència entorn de l'autisme en el marc del Cercle Social del Casal.

En el marc del Cercle Social del Casal, busquem un punt de trobada amb diverses entitats i empreses, institucions o persones, per tirar endavant projectes comuns o col·laborar d’alguna manera en projectes seus i crear Aliances Culturals.

Dissabte 2 d'abril al matí, vam tenir el plaer d'acollir a la Sala Zazie la IV JORNADA. DIA MUNDIAL DE LA CONCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISME, organitzada per les entitats "Fem Camí" i "Autisme amb Futur".

85207ea7-0858-4543-ab0e-061600830ffb.JPG

Encetem nova candidatura per la Junta Directiva de l'entitat

30/04/22

 

ENTITAT
 

Presentem la nova candidatura: "NOUS TEMPS. NOUS REPTES!" de cara a les eleccions que tindran lloc el proper diumenge 1 de maig i que escollirà la Junta Directiva del Casal de Vilafranca per al període 2022 / 2027.
 
Dins del termini de presentació de candidatures s’ha rebut una proposta que porta per títol NOUS TEMPS. NOUS REPTES!.
 
El passat divendres 25 de març, la Junta Electoral de l'entitat, integrada pels socis Antoni Comas, Joan Valls i Joaquim Mach, es reunia per analitzar la documentació referent a la candidatura presentada. Un cop rebut l’informe favorable de gerència en relació a la documentació aportada i revisada la documentació sense detectar cap element que impedeixi la seva elecció, la Junta Electoral proclama a la candidatura NOUS TEMPS. NOUS REPTES! encapçalada pel soci Marcel Esteve Robert, com a única candidatura presentada a les eleccions del proper 1 de maig de 2022 i vàlida per a ser escollida.
 
Sota la candidatura única: NOUS TEMPS. NOUS REPTES!, encapçalada pel soci Marcel Esteve Robert, es presenten els següents components:

PRESIDENT: MARCEL ESTEVE ROBERT, soci 8.200
VICEPRESIDENTA: ANNA ROVIRA MATAS, sòcia 8.346
SECRETÀRIA: MONTSE PAGÈS CAÑAMERO, sòcia 12.544
SOTSSECRETARI: JORDI SOLÀ SEBASTIÀ, soci 6.087
TRESORER: ALBERT PUIG SEGURA, soci 7.208
COMPTADOR: JOAN NICOLAS MAGRINÀ, soci 7.220
VOCAL 1ª: SÍLVIA SALA SÀBAT, sòcia 11.984
VOCAL 2ª: ELVIRA MESTRES BERTRAN, sòcia 13.399
 
Tal i com estableixen els Estatuts i el Reglament Electoral de l’entitat, la candidatura serà sotmesa a votació a l’Assemblea General Extraordinària del proper 1 de maig de 2022.

_MG_9982_edited_edited.jpg

ERC Vilafranca ens premia amb el XIV Premi Salvador Armendares

30/04/22

 

ENTITAT
 

L'entitat hem rebut el XIV Premi Salvador Armendares per part d'Esquerra Republicana de Vilafranca.

Ens fa molta il·lusió explicar-vos que el passat dimarts 29 de març, el Casal vam rebre el XIV Premi Salvador Armendares, un premi que ens han concedit ERC Vilafranca per tota la tasca cultural i social que estem impulsant en el marc de la celebració del centenari del nostre bonic Teatre Casal. També com a dinamitzadors del teixit cultural aquí Vilafranca durant més d'un segle, sobretot per les iniciatives socials i de lleure que acollim i que ha vist passar tantes generacions.

Per acabar, també ens fa especial il·lusió el fet que a l'hora de considerar-nos per al premi, es va destacar la implicació social que mirem de fomentar des de fa uns anys i la implicació també que busquem en la creació de teixit associatiu.

El nostre vicepresident, Marcel Esteve, va agrair el Premi destacant que per a nosaltres és un impuls per afrontar els reptes de l'entitat dels anys vinents, un d'ells, la reforma del teatre, un dels actius patrimonials de Vilafranca i del Penedès. També va destacar que aquest premi era un reconeixement a la tasca de totes les generacions de Casalistes i, a més, va tenir un sentit record cap al Miquel Àngel i el Xavi Barrachina, que tan importants han estat pel Casal i que ens van deixar l'any passat.

Casal Tribuna Cinema 0005.jpg

Acollim una Tribuna Casal de debat entorn dels reptes que ha d'afrontar el cinema davant les plataformes en streaming

30/04/22

 

ENTITAT
 

Missatge esperançador per al cinema a la passada Tribuna Casal: “El futur del cinema. Cinema VS Streaming.” 

Divendres passat, 25 de març, vam celebrar la Tribuna Casal o taula rodona: "El futur del cinema vs streaming", que ens va deixar un missatge d’esperança pel cinema, deixant alhora palesa la necessitat de reformular la manera com s’ha encarat fins a dia d’avui. També es va parlar de com fer un consum responsable de les plataformes en streaming i es va posar sobre la taula, la compatibilitat entre aquestes plataformes i la gran pantalla.

Avui hi han diverses maneres de consumir l’audiovisual i unes no exclouen les altres, senzillament s’ha de re enfocar l’encaix que tot això té en l’actualitat, especialment en el cas del públic més jove i com arribar-hi. També a Vilafranca.

Gràcies a les persones que vau fer possible aquesta taula de debat, tal com també les que vau venir a acompanyar nos!

La Tribuna Casal va dur com a ponents: Jaume Felipe, President del Cineclub,Maria Olivella, propietària del cinema Kubrick, Xavi Fornós, director del Festival Most i Montserrat Bou, gestora audiovisual i directora general de PROA: “Productors Audiovisuals Federats.”

L'acte va ser moderat per Josep Maria Escofet, periodista i expresident del Cineclub.

image0.jpeg

La Secció Esportiva Casal, imparable i mirant cap a l'ascens.

24/03/22

 

ENTITAT
 

Ja sumen fins a 14 els partits consecutius guanyats pel primer equip casalista.

Els jugadors de Villanueva continuen treballant per l'ascens de categoria i ja duen 14 victòries a la butxaca. Aquest dissabte 26 de març, disputaran el pròxim partit al pavelló de CB La Selva.

Ànims equip!

IMG_5495.JPG

Les nostres instal·lacions ja són un espai cardioprotegit!

24/03/22

 

ENTITAT
 

Gràcies a Serveis Mèdic Penedès , el pavelló de bàsquet de la nostra S.E.Casal i la resta d’instal·lacions del Casal, ja són un espai cardioprotegit! 

Aquesta setmana l’empresa Cardiosos Global Protection ha instal·lat un equip DEA a l’entrada del pavelló Joan Marquès.

El Casal vam traslladar a Serveis Mèdics Penedès la necessitat de disposar d’un equip d’aquestes característiques per poder atendre emergències a les instal·lacions. L’empresa va assumir fer-se càrrec de tot el necessari per assolir aquesta fita, ampliant així el suport que des de fa anys ja ens dóna al Casal, esponsoritzant els equips d’etapa formativa inicial de la Secció Esportiva Casal i aportant coneixement i expertesa en tot el relacionat amb la salut de les famílies Casalistes.

Fotografia (d’esquerra a dreta): Joan Tarrida, president de la S.E.Casal, Dr. Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès (SMP), Salvador Casals, gerent de l’entitat i Xavi Ramírez, responsable de comunicació (SMP).

5_edited.jpg

Nou format del Dia de la Creativitat encarat a l'alumnat.

24/03/22

 

ESCOLA DANSA ASSUMPTA TRENS
 

L'Escola de Dansa Assumpta Trens ha transformat el Dia de la Creativitat, convertint-lo en una matinal de dansa.

El Dia de la Creativitat es va dividir en dues franges horàries. La primera per a l'alumnat més petit de l'escola, que va assistir a un taller de dansa i pintura a càrrec de Teresa Agut i la segona, per l'alumnat a partir dels 12 anys, que va consistir en una classe impartida per la professora i ballarina, Maribel Martínez.
 

8_edited.jpg

"Quanta, quanta guerra..." una obra en petit format en el marc del Cicle Platea.

24/03/22

 

ENTITAT

El Cicle Platea va acollir "Quanta, quanta guerra..." una obra en petit format que va deixar a tot el públic corprès.

 

Dissabte passat, dia 19 de maç, ens va abraçar aquesta brillant adaptació de l'obra de Mercè Rodoreda, explicada per un jove d'avui.

L'actor principal, Biel Rossell, amb només 17 anys però amb una trajectòria ja consolidada en arts escèniques, va omplir la platea del teatre de sons, llums i jocs d'ombres, que van emocionar a tot el públic assistent.

sortida camp nou.jpeg

La Secció Esportiva al Palau Blaugrana.

17/03/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

 

La S.E.Casal va organitzar una sortida al Palau Blaugrana amb algunes famílies casalistes. Fem S.E.Casal!

La setmana passada, el dia 13 de març, la Secció esportiva va fer una sortida amb les famílies del club que així ho desitgessin, per anar a veure el Barça contra el Betis al Palau Blaugrana. El resultat final del partit va ser 83 - 63, amb la victòria del Barça.

13A VICTÒRIA CB VALLS BNA 79-80.jpeg

13a victòria S.E.Casal.

17/03/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

 

Cap de setmana més que rodó per la nostra Secció Esportiva, que obté la seva 13a victòria a la pista del Valls.

La secció Esportiva obté la 13a victòria amb un punt de diferència a la pista del Valls (79-80). 

Dissabte 19 de març a les 18:15, la secció disputa partit al nostre pavelló contra el Manyanet Reus.

No hi falteu!

WhatsApp Image 2022-03-14 at 11.16.32 (8).jpeg

"Aquelles sessions de cinema de 1921" han tornat al Teatre Casal.

17/03/22

 

ENTITAT

 

Un tastet d'"Aquelles sessions de cinema de 1921", acte en el marc del centenari del Teatre Casal.

El Teatre Casal va lluir l'antiga pantalla de cinema, on s'hi van projectar curts de cinema mut, de la productora francesa Gaumont. Aquestes imatges van ser acompanyades amb música de l'alumnat de l'Escola M. Dolors Calvet.

L'acte va ser conduït per Roger Subirana, compositor especialitzat en bandes sonores, i gràcies a la seva recerca històrica sobre l'origen dels curts de Gaumont, vam conèixer la figura de la pionera en nous mètodes cinematogràfics Alice Guy. Una figura invisibilitzada de la història del cinema i la impulsora d'aquest mètode, avantsala del cinema actual.

WhatsApp Image 2022-03-14 at 11.16.32 (1).jpeg

KUMULUNIMBU ens acompanya al cor del conflicte de les persones migrades.

17/03/22

 

ENTITAT

 

KUMULUNIMBU va dur la màgia del teatre en petit format, de les titelles i del clown, a la platea Teatre Casal.

El cap de setmana passat, concretament diumenge 20 de març, vam acollir l'espectacle familiar "Kumulunimbu", d'especial interès i sensibilitat, sobretot en els temps actuals. Aquest espectacle de titelles presenta la història d'amistat entre una nena i un núvol, per parlar de la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. 

Premiat per la Fira de Titelles de Lleida i altres festivals nacionals i internacionals com el Festival Internacional de Marionetas de Ovar o el Festival Haifa Kids d'Israel,  aquest bonic espectacle ens va deixar emocionats a infants i adults.

275285836_369087821884550_5849574389188963231_n.jpg

El Sènior del Casal segueix imparable!

10/03/22

 

ENTITAT


12a victòria del Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc, mantenint  l’equip de Xavi Villanueva en primera posició de la lliga. 

La secció Esportiva està en ratxa i suma ja 12 victòries en el que portem de temporada. El cap de setmana passat va disputar un molt bon partit amb un rival a l'alçada, Creu Roja Viladecans.

Enhorabona als dos equips pel partit disputat i força de cara el pròxim!

275502894_5068006706552897_8793476124865341150_n.jpg

Celebrem el #8M a l'entitat i a les nostres seccions

10/03/22

 

ENTITAT

Un any mes, ha arribat el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Per celebrar-ho, la nostra Secció de Belles Arts va tenir la magnífica iniciativa de crear una exposició, inaugurada el mateix 8M, amb sèries de dones en diferents tècniques i versions fetes per l'alumnat de la secció. Aquestes obres quedaran exposades al vestíbul del Teatre Casal, en horari d'obertura d'aquest, per activitats de ball, espectacles o cinema.

També volem destacar el bonic homenatge que va dedicar la Secció Esportiva a les dones en el món de l'esport, posant imatges de les figures femenines del club: la Maria Poch, l'Alba Adán i a l'Ariadna Casanellas. I per últim, també l'escola de teatre i cant de l'entitat, Artèria, va compartir a xarxes un bonic poema de Montserrat Abelló, que també compartim amb vosaltres a continuació. #8M
 

«Parlen les dones»

Parlen les dones,
la seva poesia
tendra i forta.
Ben pocs s’aturen
a escoltar aquestes veus,
que, trasbalsades,
un nou llenguatge diuen
nascut al fons dels segles.

Montserrat Abelló

ebb8299b-f9b7-452c-9249-387638e9ff71.JPG

Nova activitat de sensibilització musical amb Guillem Pujol

10/03/22

 

ENTITAT

Encetem una nova activitat: Taller de sensibilització musical a càrrec del professor Guillem Pujol.

Aquest mes encetem el taller setmanal amb finalitats terapèutiques i lúdiques, impartit pel mestre i professor de música, Guillem Pujol. Aquest nou taller està adreçat a nens i nenes amb necessitats específiques de suport educatiu.

Per mitjà de la música treballarem l’atenció, la concentració, la coordinació i la relaxació adaptant el taller a les necessitats de cada infant.

🗓Dimarts
⏰ 19:00h a 20:00h
📍 Sala gran EFIT

Places limitades 👉🏿 + info i inscripcions:

📩 oficines@casal.org
☎️ 93 890 01 23 (17:00h a 20:00h)

agenda Casal.jpg

Agenda d'activitats i Revista Casal dels mesos de març i abril!

10/03/22

 

ENTITAT

Doneu un cop d'ull a l'Agenda i la Revista Casal dels mesos de març i abril.

Noves activitats, espectacles i tota la informació de la nostra activitat i programació al vostre abast, juntament amb petits reportatges fotogràfics i curiositats de la nostra història.
 

AGENDA

REVISTA CASAL

WhatsApp Image 2022-02-18 at 19.20.10.jpeg

Un circuit aplegava ara fa cent anys a Vilafranca, unes 50.000 persones, amb pilots i mitjans internacionals.

03/03/22

 

ENTITAT

El Casal acollim la presentació del llibre "Circuit de Vilafranca del Penedès. Cent anys d'oblit" de l'autor Lluís Hill i posteriorment inaugurem una exposició en relació amb aquest, al vestíbul del teatre.

El Casal, conjuntament amb l'Ajuntament de Vilafranca i en el marc del projecte "Aliances Culturals" de l'entitat, hem acollit la presentació del llibre: "Circuit de Vilafranca del Penedès. Cent anys d'oblit", de l'autor Lluís Hill Plans. Seguidament i en acabar la presentació, va quedar inaugurada una exposició en relació amb el llibre i les curses que s'hi relaten al vestíbul del teatre, la qual ha estat produïda i cedida per l'Ajuntament de Castellví de la Marca.

Pel que fa a l'exposició "Velasor Legendary Models", un equip d'apassionats de l'automobilisme de preguerra i de l'art a escala, hi han cedit un diorama d'aquest recorregut a escala 1/32, fet artesanalment al seu taller de Barcelona.

 

7_edited.jpg

La nostra Secció Esportiva Casal, sempre en formació!

03/03/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

La S.E. Casal forma als equips de la categoria MINI del club.

Ahir a la tarda els equips de la categoria MINI de la nostra secció van gaudir de la formació de l’entrenadora del Club Joventut Badalona, Mireia Capdevila.

BUTLLETI 3-8 feb_edited.jpg

Acaba un mes d'exposició dels "Retarts d'Història" a la Capella de Sant Joan.

03/03/22

 

ENTITAT

Tanquem l'exposició "Retrats d'Història" que ha estat exposada durant un mes a la capella de Sant Joan. Tornarà a exposar-se a partir de l'1 d'abril al vestíbul del Teatre Casal

Aquesta exposició, encarregada al fotògraf penedesenc Toni Galitó, recull més d'una vintena de testimonis que comparteixen els seus records i emocions i el fotògraf els plasma a través de retrats als testimonis, però també dels espais on transcorren els records.

Al llarg d'aquest mes d'exposició, han estat moltes les persones que han visitat l'exposició i volem donar les gràcies a totes les que heu passat a veure-la i també a les persones que heu fet possible l'exposició, des de totes les seves vessants: la logística i de muntatge, l'organitzativa i també l'artística i la testimonial.

* Si no n'heu pogut gaudir tornarem a exposar els "Retrats d'Història" a partir de l'1 d'abril al vestíbul del Teatre Casal.

5_edited.jpg

Un any més hem celebrat la Gran Festa de Carnaval Infantil!

03/03/22

 

ENTITAT

Un any més vam celebrar la Gran Festa de Carnaval Infantil amb disfresses, photocall i grup d'animació!

La relaxació de les mesures en respecte a la Covid-19, ens han permès un Carnaval més distès i semblant a les edicions anteriors. Les menudes i menuts van poder venir amb les seves disfresses, fer-se fotos a l'entrada amb el conserge Calaf i també gaudir del grup d'animació "La Tresca i la Verdesca".

En acabar la vetllada, alguns afortunats van guanyar alguns regals en el sorteig final de la festa d'enguany!

WhatsApp Image 2022-02-23 at 16.56.55.jpeg

Nova victòria a la nostra S.E.Casal!

24/02/22

 

ENTITAT

11ª victòria consecutiva del primer equip casalista. Aquesta vegada a Reus davant el REUS DEPORTIU (78-86). El SERRA SE CASAL es situa al capdavant de la classificació.

I ja en van...ONZE!! Un altra bona i treballada victòria del Serra Casal, a la seva quarta visita, aquesta temporada a Reus, davant l’Esportiu.

WhatsApp Image 2022-02-23 at 10.59.36.jpeg

L'entitat ens trobem preparant tota la informació de cara als 75 anys de l'Escola de Dansa Assumpta Trens.

24/02/22

 

ENTITAT

L'entitat ja comencem a recopilar informació, fotografies i records per a la celebració dels 75 anys de l'Escola de Dansa Assumpta Trens.

La Paquita Parrilla i la Roser Esteve estan ajudant l'entitat a fer un recull de fotografies i informació sobre l'Escola de Dansa Assumpta Trens, essent ambdues exalumnes de l'escola amb una estreta vinculació amb l'escola de dansa del Casal.

Us anirem donant més detalls de la culminació d'aquesta feina de recerca, tal com també dels actes que farem per celebrar, que la nostra escola de dansa ja fa 75 anys.

9_edited.jpg

Convoquem a l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària de l'entitat

17/02/22

 

ENTITAT

Tal com us vam informar en un anterior correu, us convoquem a l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària de l'entitat.

D’acord amb el que disposen els articles 20 i 22 dels Estatuts, ens plau convocar-vos a l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària de l’Associació CASAL SOCIETAT LA PRINCIPAL, que tindrà lloc el diumenge 1 de maig de 2022 a les 10.30 hores en primera convocatòria i a les 11.00 hores en segona convocatòria, a la seu social de l’entitat, Rambla de Nostra Senyora, 35 de Vilafranca. 

Consulteu el document per a obtenir tota la informació detallada.

CONVOCATÒRIA OFICIAL

8_edited.jpg

Nova victòria d el'esquip sènior de la S.E.Casal!

17/02/22

 

SECCIÓ ESPORTIVA

El primer equip  de la S.E.Casal guanya 50-62, contra CNB Vilanova.

Després de 9 victòries consecutives, el Serra visitava la pista d’uns dels equips forts del grup, el CNB Vilanova. Tot feia preveure un inici fort dels dos equips, però va ser el Casal el que va aconseguir sortir amb una marxa més i aconseguir un primer parcial al minut 7 de 2-14.

A l’inici del 3r quart, els grocs van sortir més endollats amb una zona-press que feia dubtar als casalistes, que amb un parcial de 12-2 provocaven el temps mort de Villanueva. 

Un últim darrer quart on els locals intentaven retallar distàncies, però els casalistes no van baixar la intensitat i van controlar el marcador en tot moment. Un últim esforç dels locals feia demanar un temps mort a manca de 90” a Villanueva, que va certificar la victòria final (50-62) des de la línia del tir lliure.

Diumenge el Serra SE Casal visita la pista del Reus Deportiu, virtual 3r classificat i una victòria faria deixar molt a prop la classificació per la fase d’ascens.

10_edited.jpg

El nostre Teatre Casal, escenari del vídeo promocional del nous espectacle "Bona Gent"!

17/02/22

 

ENTITAT

El Teatre Casal, escenari del nou vídeo promocional de l'espectacle "Bona Gent" de Quim Masferrer! 

El presentador i guionista Quim Masferrer, que va tornar a omplir de gom a gom el nostre teatre amb el seu espectacle "Bona Gent", ha escollit pel vídeo promocional de la gira 2022 de l'espectacle, precisament al nostre Teatre Casal. Us convidem a donar-hi un cop d'ull!

BONA GENT 

WhatsApp Image 2022-02-16 at 11.52.06.jpeg

Renovacions a les instal·lacions de l'entitat.

17/02/22

 

ENTITAT

Canviem les teles del damunt de les taules de billar!

L'entitat anem fent petites reparacions, per tal de mantenir els espais en forma i acollidors. L'última millor que hem fet, ha estat el canvi de les teles del damunt de les taules de billar, que ara llueixen com les de la fotografia.

WhatsApp Image 2022-02-09 at 12.13.39.jpeg

Important victòria dels Casalistes a la difícil pista del Reus Ploms Salle Negre (60-63).

9/02/22

 

SECCIÓESPORTIVA

El nostre equip Sénior guanya el Reus Ploms en una ajustada victòria.

 

Dissabte a la tarda es disputava al pavelló Joan Sirolla de Reus, un important partit pels casalistes per seguir a la part alta de la taula, envers un rival que ja va guanyar a la 1a volta de 16 punts al Joan Marquès.

El proper dissabte 12 de febrer, el Serra SE CASAL es desplaça a la difícil pista del Club Nou Basquet Vilanova, un dels equips de la part alta de la taula i que va amb dinàmica positiva.

WhatsApp Image 2022-02-05 at 21.11.57 (1).jpeg

Quim Masferrer torna al Teatre Casal i torna a omplir-lo d'humor i de públic!

9/02/22

 

ENTITAT

Omplim de gom a gom el teatre amb l'humor de Quim Masferrer! 

Dissabte passat, dia 5 de febrer, vam compartir una vetllada espectacular amb el conegut presentador del programa "El Foraster", que una vegada més omple totes les localitats amb el seu espectacle "Bona Gent".

Ens quedem amb aquesta imatge del teatre ple a vessar. .

escola dansa.jpg

3/02/22

 

ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

L'Escola de Dansa Assumpta Trens més enllà de les parets de les seves classes.
 

La dansa no només és fer classes de dansa, sinó que també teixeix amistats i estén la creativitat al paper i a les escoles de l'alumnat. L'escola de dansa ha mostrat avui a xarxes un dibuix d'una ballarina, com el de la fotografia, fet per una alumna de l'escola a una altra pel seu aniversari. En la publicació, també podem veure com una altra alumna, en una exposició de la seva escola, va presentar un Teatre Casal en miniatura, que vam repartir pels nostres socis i sòcies en forns i fleques, en el que hi apareix ella ballant.

L'escola ens mostra amb aquestes fotografies que la dansa està present no només a les classes sinó a la vida de l'alumnat que participa de l'escola.

Minut de silenci.jpeg

3/02/22

 

SECCIÓ ESPOTRIVA CASAL

Minut de silenci com a mostra de condol per al soci i expresident de la nostra Secció Esportiva, Magí Sol.
 

Els equips de la Secció Esportiva Casal van retre un minut de silenci al seu expresident Magí Sol. El seu fill Ramon Sol va acompanyar aquest acte en el partit del primer equip.

L’entitat també vam compartir les nostres mostres de condol pel qui ha estat soci del Casal durant dècades i peça clau en la cobertura de la pista de bàsquet durant el seu mandat com a president de la Secció Esportiva Casal als anys 70. Però en Magí també tenia tot un vessant artístic vinculat al cant, del que l’entitat en vam poder gaudir en nombroses ocasions, al formar part del famós Quartet Ferrari.

El nostre condol a tots els seus familiars i amics.

Descansi en Pau.

vixctòria sènior.jpeg

3/02/22

 

SECCIÓ ESPOTRIVA CASAL

Victòria ajustada del nostre equip Sènior contra el Salou el cap de setmana passat!
 

El primer equip del Casal remunta contra el Salou (76 – 71), essent la vuitena victòria consecutiva. Aquesta victòria davant del CB Salou manté el Sènior a dalt de la classificació (9-3), a fregar del B Sitges (9-2).

Dissabte vinent l'equip jugarà contra Reus Ploms. 

Guardó adrià Domènech.jpeg

3/02/22

 

SECCIÓ ESPOTRIVA CASAL

Adrià Domènech rep el guardó "Casal Projecció", en l'acte d'Homenatge als socis i sòcies.

L'entitat vam concedir a Adrià Domènech el guardó "Casal Projecció" en el marc de l'acte d'Homenatge als socis i sòcies del passat 23 de desembre de 2021.

Ens omple d'orgull explicar que l'Adrià havia jugat a la nostra Secció Esportiva i que actualment és jugador del Joventut de Badalona (CB Prat).

formació.jpg

3/02/22

 

SECCIÓ ESPOTRIVA CASAL

El passat 2 de febrer, la nostra Secció Esportiva va realitzar una formació als equips de categoria infantil a càrrec de Josep Maria Planas.

Josep Maria Planas, actual entrenador ajudant CB Igualada (Lliga EBA) i molts anys Seleccionador Català Mini Masculí, va dur a terme el passat dimecres 2 de febrer, una formació específica pels equips de la categoria infantil de la nostra Secció Esportiva.

SEC Casal sempre en formació!

9_edited.jpg

3/02/22

 

ENTITAT

Divendres passat vam acollir al gran Raimundo Amador, en el marc de les Festes de Sant Raimon i també vam rebre una sorpresa inesperada.

Raimundo Amador va omplir el Teatre Casal de talent, però a més, va pujar a l'escenari a tocar amb ell un tema, David Palau, guitarrista vilafranquí de fama internacional que ha acompanyat i acompanya a artistes de primera línia com Serrat o Alejandro Sanz, entre d’altres.

Un moment màgic que compartim amb vosaltres a través de l'enllaç.

Fotografia de l' organització "Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes de Penyafort".

WhatsApp Image 2022-02-02 at 11.40.11.jpeg

3/02/22

 

ENTITAT

Divendres passat vam inaugurar l'exposició "Retrats d'Història" en el marc d'actes del centenari del Teatre Casal.

El passat divendres 28 de gener a les 20:00h vam inaugurar l'exposició: "Retrats d'Història" a la Capella de Sant Joan. La inauguració va comptar amb les intervencions del vicepresident de l'entitat Marcel Esteve i del fotògraf penedesenc encarregat dels retrats de l'exposició, Toni Galitó.

La inauguració va tenir gran èxit d'assistència i vam omplir de gom a gom la capella, que restarà oberta a tothom per poder gaudir dels nostres "Retrats d'Història", fins al 27 de febrer en horari de dimecres a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes de 18 h a 20 h i diumenges de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

Cada setmana i fins a finals de febrer, us oferirem a les nostres xarxes socials un recull dels retrats dels testimonis, un petit resum dels seus records i també retrats dels espais on transcorren.

cartel_plantilla_romeo_julieta_ROH_edited.jpg

27/01/21

 

ENTITAT

Canvi de data del 3 al 14 de febrer, de la projecció del Ballet "Romeu i Julieta" des del "The Royal Ballet".

El pròxim dilluns 14 de febrer a les 20:15, és la nova data en la qual projectarem el ballet "Romeu i Julieta" a la pantalla gegant del Teatre.

Els evocadors dissenys de Nicholas Georgiadis portaran el color i l’acció a la Verona del renaixement que emmarca aquest ballet.

Entrades ja disponibles!

ABBA.jpeg

27/01/21

 

ENTITAT

El Teatre Casal viatja al passat amb l'espectacle "ABBA THE NEW EXPERIENCE."

El teatre va brillar amb “Mamma Mia” o “Dancing Queen” entre altres èxits i va ser molt bonic.

Gràcies a totes les persones que vau comprar entrades i que vau venir, que participeu de la cultura i que en gaudiu tant com nosaltres!

Fotografia cortesia de Toni Galitó.

5_edited.jpg

14/01/21

 

ENTITAT

Els Reis del Casal van visitar les llars de les sòcies i socis del Casal i també van fer parada al Teatre Casal.

La tarda vespre del 5 de gener, les persones associades que així ens ho van demanar, van rebre la visita d'un patge reial i un Rei a les seves llars, els quals van entregar regals als menuts i menudes de la família.

Els Reis d'Orient també van aturar-se al nostre teatre per rebre individualment a les famílies dels socis i sòcies que no van poder rebre els reis a casa i també van poder donar-los els seus regals!

Una nit màgica tan pels petits com pel més grans.

Casal Teatre Records 0085.jpg

14/01/21

 

ENTITAT

L'entitat i la companyia Minimons vam transformar el Teatre Casal durant dos dies en la Vilafranca de fa 100 anys. 

Amb motiu del Centenari del nostre Teatre Casal, vam transforma l'inetior del teatre en un bonic passatge dels records, per viure una recreació del passat de Vilafranca en un ambient oníric i emotiu.

Aquesta activitat es feia en recorreguts en grups o famílies que escollien un record propi i s'ensisaven al "Teatre dels Records". Botigues com: la sastreria, la de joguines, la de música, la perfumeria...van recrear els records dels assistents entre els carrers i botigues de la Vilafranca de fa 100 anys.

1.jpg

14/01/21

 

ENTITAT

Voleu anar a veure a Barcelona els musicals: FAMA o ADÉU ARTURO de La Cubana? El Casal us hi portem amb autocar amb una persona acompanyant de l’entitat.

FAMA. EL MUSICAL és un musical internacional que continua arribant a les noves generacions d'artistes i públic amb grans oportunitats per presentar un grup de talents divers i mostrar mitjans artístics com el ball, el cant, l'actuació, el rap i el mestratge musical.

🗓17 febrer
⏰20:00h
📍Teatre Apolo

*Inscripcions fins al 25 de gener!

PREUS:

Persones associades: 58€
No associades: 68€
 
ADÉU ARTURO de La Cubana parla del mateix de sempre, de teatre. Del teatre que fem a la nostra vida quotidiana; el teatre que hi ha al carrer, als mercats, als nostres treballs, amb la família, amb les nostres amistats i també socialment, on despleguem les nostres habilitats interpretatives en tota classe d'actes, "paripés", festes, casaments, bateigs, comunions i enterraments.

🗓24 febrer
⏰20:00h
📍Teatre Coliseum

* Inscripcions fins a l’1 de febrer

PREUS

Persones associades: 50€
No associades: 60€

📍Punt de trobada per marxar de les dues sortides- Plaça Penedès: 17:45.

CANALS D’INSCRIPCIÓ SORTIDES

☎️93 890 01 23
📩 acivill@casal.org

3_edited.jpg

30/12/21

 

ENTITAT

La nostra escola de teatre i cant "Artèria" la setmana passada ens va obsequiar amb un conte de Nadal explica a diferents espais de l'entitat.

La nostra escola de teatre i cant "Artèria" ens ha obsequiat amb un conte de Nadal narrat per l'alumnat i que va passant per diferents espais de l'escola.

Us convidem a donar-hi un cop d'ull!

CONTE DE NADAL

FMP_9315.JPG

30/12/21

 

ENTITAT

Gaudim de la il·lusió i l'humor de el Mag Lari en aquestes dates tan assenyalades.
 

Diumenge 26 de desembre, el dia de Sant Esteve, el Mag Lari va tornar al Teatre Casal il·lusionant i fent riure al públic, amb el seu espectacle “Un Nadal amb el Mag Lari”. Un espectacle amb èxit d'assistència i molta màgia, en aquest dia tan especial.

FMP_8494.JPG

30/12/21

 

ENTITAT

En el marc del tradicional Concert de Nadal, La Principal de la Bisbal ens obsequia pel centenari del nostre Teatre Casal amb la sardana: "Un somni centenari", del compositor i anterior director de l'orquestra, Josep Cassú.

El passat 25 de desembre a la tarda vam poder gaudir del tradicional Concert de Nadal que des de fa gairebé quaranta anys ofereix ininterrompudament, La Principal de la Bisbal.

Enguany i amb motiu del centenari del teatre, l'entitat va voler oferir el format de concert amb la màxima expressió orquestral i, dins del programa, va comptar amb la interpretació de dues sardanes amb un fort lligam amb el Casal de Vilafranca.

L'Orquestra ens va oferir l'estrena de la sardana "Un somni centenari". Una sardana del mestre Josep Cassú, que va voler obsequiar a l'entitat amb motiu del Centenari de la inauguració del teatre. El mestre Cassú, va ser director de la Cobla-orquestra La Principal de la Bisbal durant molts anys i els seus records de les moltes actuacions al nostre teatre ben segur que es poden trobar dins d'aquesta magnífica sardana.

L'altra sardana recuperada en el marc del concert va ser "Les Principals". Una peça composta l'any 2004 per Joan Manel Margalef, component de La Principal de la Bisbal i compositor de sardanes, que amb una brillant musicalitat, mostrava el lligam de les dues Principals, el Casal i l'orquestra empordanesa.

Volem agrair profundament aquestes mostres d'estima cap a l'entitat i un escenari que any rere any, ha servit de punt de trobada de l'Orquestra i el nostre públic, en una data tan especial com la tarda de Nadal.

4.jpg

30/12/21

 

ENTITAT

Transformem el Teatre Casal en un passatge que ens transporta a la Vilafranca de fa 100 anys. Voleu venir?

Amb motiu del Centenari del nostre Teatre Casal, la companyia "Minimons" el transforma durant dos dies en un passatge dels records, per viure una recreació del passat de Vilafranca en un ambient oníric i emotiu.

Per entrar a aquest passatge especial, cada grupet o família haureu d'escollir el record més bonic que tingueu del nostre teatre, o si no en teniu cap, de la nostra vila. Quan l'hàgiu escollit, entrareu a les nostres botigues: la sastreria, la de joguines, la de música, la perfumeria... Per trobar amb els nostres botiguers, aquell article perfecte per mantenir viu el record.
 
IMPORTANT: Les places són limitades i per aquesta raó, els socis i sòcies podeu demanar les invitacions de forma preferent i exclusiva. Ho podeu fer contactant amb les nostres oficines o des de l’APP del Casal.

-Entrades persones no associades

IMG_4197.jpg

30/12/21

 

ESCOLA DE TEATRE I CANT ARTÈRIA

La nostra escola de teatre i cant "Artèria" ens va desitjar Bon Nadal amb una nadala cantada per l'alumnat de l'escola!

La nostra escola de teatre i cant "Artèria" va creixent cada any i, a més, treballen contínuament amb l'alumnat per fer composicions i projectes molt bonics que comparteixen a les seves xarxes socials. Aquest any, abans de les festes de Nadal, van compartir una Nadala magnífica amb la lletra adaptada per elles i ells mateixos i cantada per tot l'alumnat.

Us recomanem que l'escolteu i que seguiu l'escola a les xarxes!

Nadala Artèria

Casal Homenatge Socis 20210574.jpg

30/12/21

 

ENTITAT

Un any més, vam poder homenatjar a les sòcies i socis que fa 25 i 50 anys que ens acompanyeu en la nostra activitat cultural.

El Casal consolidem la bonica tradició de retre homenatge a les persones associades que permeten que tirem endavant, any rere any, la nostra activitat cultural tot i les dificultats que es van presentant, com ho ha estat l'arribada de la Covid-19.

Aquest acte, el vam encetar l'any 2015 i, enguany, el vam celebrar el passat dijous 23 de desembre. Com és habitual en l’acte, vam retre especial reconeixement a aquelles persones associades que durant l’any 2021 van assolir els 25, 50 o 75 anys de pertinença al Casal.

Casal Homenatge Socis 20210979.jpg

30/12/21

 

ENTITAT

Incorporem les distincions "Casal d'Honor", "Casal de Projecció" i "Casal d'Aliança", en el marc de l'acte d'Homenatge als socis i sòcies de l'entitat.

Aquest any, l'acte d'Homenatge a les sòcies i socis ha incorporat tres noves distincions especials. A més dels reconeixements esmentats, a aquelles persones associades que fa 25, 50 i 75 anys que formen part del Casal, vam incorporar les distincions: "Casal d'Honor", "Casal de Projecció" i "Casal d'Aliança".

La distinció "Casal d’Honor", destinada a una entitat, col·lectiu o persona individual del Penedès que ha destacat en favor de la cultura, civisme, formació o esport de Vilafranca i del Penedès, es va concedir a Sara Loehr Muñoz.

La distinció "Casal de Projecció", destinada a casalistes que han projectat i destacat de forma individual el seu pas i l’empremta de l’entitat, es va concedir a Adrià Domènech Fontana.

I finalment, la distinció "Casal d’Aliança", destinada a entitats o col·lectius que han compartit projecte, trajectòria i valors amb l’entitat, es va concedir als  Falcons de Vilafranca.

dolce-vita-video.jpg

24/12/21

 

ENTITAT

Davant la implantació del toc de queda a partir de la 1:00h de la matinada i de la situació actual en respecte als nous contagis, l’entitat i el Ball del Casal hem decidit cancel·lar l’activitat de ball de Cap d’Any, prevista amb el grup “Dolce Vita”. Seguirem amb l’activitat habitual de ball de saló passat festes.

5abc24dc-00bf-4f37-8023-c4df6a5895cb.jpg

24/12/21

 

ENTITAT

L'entitat vam guanyar dimarts passat el 3r premi a la Creativitat Artística pel Vilafranca  Aparador d'Art Contemporani.

El passat dimarts 21 de desembre, el Casal de Vilafranca vam guanyar el 3r premi a la Creativitat Artística pel Vilafranca Aparador d'Art Contemporani (VAAC) en la gala dels Premis Ateneus 2021, organitzada per la Federació d'Ateneus de Catalunya.

Per aquelles i aquells que no ho conegueu, el VAAC va ser una mostra d’Art Contemporani de dos mesos de durada, inspirada en l’exemple del Manlleu galeria d'Art (MGA) i que també incloïa una mostra de vins de la D.O. Penedès.

Aquesta mostra es va fer en aparadors que havien quedat buits en ple eix comercial de Vilafranca i s’hi van fer un seguit de visites guiades amb les explicacions de la llicenciada en Belles Arts Cristina Gallardo.

Voleu saber-ne més? 

tastets de dansa.JPG

24/12/21

 

ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

L'escola de dansa del Casal participa cada any a La Marató de TV3 i, enguany, ho ha tornat a fer ambv un doble espectacle o "Tastets de Dansa."

Diumenge passat, l'Escola de Dansa Assumpta Trens va realitzar un doble espectacle de dansa o "Tastets de Dansa", seguint amb la tradició de cada any, enguany dedicada a la Salut Mental.

Els espectacles van ser gratuïts i oberts a tothom. Ara bé, tothom qui ho volgués podia fer els seus donatius a La Marató, en unes guardioles dipositades en l’entrada del Teatre Casal.

Al final dels espectacles, es van poder recaptar un total de 1.901,37€ que aniran íntegrament dedicats al projecte solidari de La Marató i a la Salut Mental.

Moltes gràcies a totes aquelles persones que vau fer els vostres donatius!

Nous membres Junta Casal.jpeg

16/12/21

 

ENTITAT

Us presentem els dos nous membres de la Junta de l'entitat, l'Anna Rovira i el Jordi Solà.

El Casal comptem amb dos nous membres a la junta del Casal: l'Anna Rovira i el Joan Solà.

L'Anna treballa a l'administració pública des de fa més de 25 anys com a arquitecta municipal, d'un municipi de la comarca. Té vinculació amb el Casal des de 1993, i amb la secció de dansa Assumpta Trens des de 2007, primer com a mare de dues ballarines, després com a alumna i membre de la junta de la secció (des de 2015). Ha format part del Consell Consultiu del Casal fins a la incorporació a la Junta.

L'Anna també ha estat presidenta de l'AMPA de l'Escola Cristòfor Mestre, membre dels consells escolars de les escoles Rossend Montané, Cristòfor Mestre i de l'Institut Alt Penedès i també del Consell escolar municipal de Vilafranca.

En Jordi Solà ha desenvolupat la seva trajectòria professional al sector de la banca i actualment gestiona uns apartaments turístics a Vilafranca. Ha estat vinculat al Casal des de l'any 1980 i també ha format part del Consell Consultiu de l'entitat fins a la incorporació a la Junta.

En Jordi també ha estat Administrador de la Festa Major de Vilafranca de l'any 1985, regidor de l'Ajuntament de Vilafranca dels anys 1991 al 1999, i del 2011 al 2015. I, actualment, és membre de la Junta Directiva de Vinseum!

A tots dos un donem la benvinguda a la Junta del Casal!

WhatsApp Image 2021-12-15 at 11.08.30 (1).jpeg

16/12/21

 

ENTITAT

L'entitat estem fent les entrevistes per a l'exposició "Retrats d'Història", amb el testimoni d'una vintena de persones associades.

El 24 de juliol de 2021, el Teatre Casal de Vilafranca vam iniciar la commemoració del centenari de la seva inauguració. Les pedres i la fusta d’aquest teatre contenen histories i emocions que formen part d’un patrimoni comú, però també han format part de les experiències vitals de moltes persones.
 
Vivències que hem volgut compartir coincidint amb aquest esdeveniment important per a l’entitat.
 
L’exposició, encarregada al fotògraf penedesenc Toni Galitó, va més enllà d’una mostra artística de fotografia. Ha esdevingut un projecte de recerca on més d’una vintena de testimonis comparteixen amb nosaltres els seus records i emocions i el fotògraf els copsa amb la seva càmera, en una dualitat on tan important és el relat testimonial, com l’espai físic que conté aquell record.

aeea3e1e-c2e7-bc14-8cb0-6c3afa82c0b1.jpg

16/12/21

 

ENTITAT

La nostra Secció Esportiva incorpora "Térmens" i "Agro Cevipe", com a nous anunciants al pavelló Joan Marquès.

El nostre pavelló llueix dos anunciants  nous: "Térmens", centre de podologia especialitzat en el tractament integral del peu i "Agro Cevipe", central de compres, assessorament i distribució de fitosanitaris i material per a l’agricultura de "Cevipe", empresa cooperativa que integra 16 cooperatives vinícoles arrelades al territori de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, el Tarragonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i Les Garrigues.

El Casal i la Secció Esportiva estem molt contents i contentes de comptar amb el suport d'aquestes empreses i que formin part de la família casalista.

Raimundo Amador.jpg

10/12/21

 

ENTITAT

L'entitat en el marc del projecte Aliances Culturals, cedim el Teatre Casal per acollir el concret de Raimundo Amador de les festes de Sant Raimon.

Aquest any les Festes de Sant Raimon incorporen el concert de Raimundo Amador, més enllà dels dies establerts habitualment. En el marc del projecte Aliances Culturals, el Teatre Casal serà l'espai on aquest concert tindrà lloc i comptarà amb descomptes exclusius per a persones associades de l'entitat.

Raimundo Amador no necessita presentació... Ningú ha barrejat el blues-rock i el flamenc com ell. Va obrir les portes a la fusió amb Kiko Veneno juntament amb el seu germà Rafael Amador els anys setanta i va patentar el rock gitano amb Pata Negra.

Durant els 45 anys que porta sobre els escenaris, Raimundo Amador ha tocat i gravat amb tants músics que és més fàcil enumerar amb qui no ho ha fet. Des dels inicis amb Veneno va obrir rutes per les quals molts altres continuen caminant darrere seu.

Era molt petit quan va participar en el magnífic disc La Leyenda del Tiempo de Camarón i la seva exitosa carrera ha estat envoltada de tota mena d'estel·lars col·laboracions: des de Carlos Santana o la islandesa Björk fins a la complicitat que va mantenir amb B.B.King, que va participar en el seu disc "Gerundina" el 1995 i amb el qual quasi una dècada després va compartir tota una gira espanyola.

En paraules del mateix B.B.King: "Aquest home toca la guitarra millor que la majoria de nosaltres".

Aprofiteu els descomptes i veniu a gaudir-n' he!

6.jpg

10/12/21

 

ENTITAT

L'entitat formarem part del projecte "CineXic" d'Òmnium Cultural.

L'entitat i el nostre Club Family, passem a formar part del projecte de cinema en català "CineXic", ja que compleix amb la voluntat de la nostra activitat de cinema familiar, de projectar pel·lícules en català i, a més, que aquestes vagin acompanyades del treball d'una sèrie de valors com ho són l'empatia, l'amistat, la valentia o la solidaritat, d'entre molts d'altres. Les pel·lícules seguiran sent de la distribuïdora Pack Màgic, però n'incorporarem també de noves amb les característiques esmentades. La primera pel·lícula inserida en el projecte serà "El Nadal del sr. branquilló i l'escombra voladora".

Els socis i sòcies del Casal tenen entrada gratuïta.

5.jpg

10/12/21

 

ENTITAT

Aquest Nadal recuperem la tradició de fer cagar el Tió de Nadal del Casal.

Divendres 17 de desembre de 18:30h a 20:00h, l'últim dia d’activitats a les escoles, i a algunes de les nostres seccions, abans de vacances de Nadal, obrim les portes del teatre perquè fills, filles i néts i netes dels nostres socis pugueu venir a fer cagar el Tió de Nadal i així desitjar-nos plegats unes molt bones festes!

Una activitat gratuïta i exclusiva per a tots vosaltres on cada família descobrireu els dolços bons desitjos del nostre Tió.

Us hi esperem!

WhatsApp Image 2021-12-10 at 11.53.17.jpeg

10/12/21

 

ENTITAT

En el marc del projecte Aliances Culturals vam acollir al Teatre Casal una actuació dels Falcons de Vilafranca.

El dimecres 8 de desembre a les 12 del migdia, vam acollir una actuació oberta a tothom dels Falcons de Vilafranca al nostre Teatre Casal, que ens va deixar imatges tan boniques com aquesta. El Casal hem acollit cada any les actuacions en motiu del seu centenari, excepte la de l'any passat, degut a la Covid-19. És per això que estem molt contents i contentes de poder tornar a veure aquestes imatges a la platea del teatre.

Fotografia cortesia de la sòcia Maria Rosa Ferré.

eix-la-pista-de-gel-de-vilafranca-amplia-el-seu-termini-i-estara-oberta-fins-diumenge-8-de

02/12/21

 

ENTITAT

Com a socis i sòcies del Casal, podeu recollir butlletes per gaudir de la pista de gel que cada any es munta a Vilafranca. Les podeu recollir per les oficines de l'entitat els dies laborables de 17:00h a 20:00h.

vilafrancs2021portades.png

02/12/21

 

ENTITAT

 

El Casal estem adherits a la campanya VilaFrancs pel comerç local organitzada per Centre Vila amb la col·laboració de l'Ajuntamebt de Vilafranca i la Fundació Pinnae.

 

L'Associació Comerç Centre Vila, amb el suport de l'Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Pinnae, promouen una campanya de Nadal en la que es poden tornar a utilitzar VilaFrancs i fomentar el comerç de proximitat. El Casal ens hem adherit a la campanya i us oferim descomptes en els nostres espectacles i us convidem a aprofitar aquest descompte exclusiu en cultura. Teniu temps a partir de demà, dia 3 de desmbre, i fins el 6 de gener.

Un cop feta la compra dels VilaFrancs, podeu adquirir les entrades amb els descomptes a les oficines del Casal cada dia laborable de 17:00h a 20:00h.

Només es pot fer la compra amb els descomptes A LES OFICINES.

Us incloem l’enllaç amb més informació sobre els VilaFrancs i també un enllaç directe a la nostra pàgina web, per tal que doneu un cop d'ull als espectacles que més us agradin!


+ Vilafrancs

- Espectacles

TONI GALIÓ 2.jpg

02/12/21

 

ENTITAT

 

El Casal redistribuïm el nostre espai de treball i obrirem les oficines només a la tarda.

 

Us informem que hem fet canvis en el nostre espai laboral i que les oficines romandran tancades al matí. L'horari d'atenció al públic serà els dies laborables de 17:00h a 20:00h del vespre. L'atenció es realitzarà presencialment o a través dels canals habituals com:

WhatsAPP:602 25 22 29
Correu: oficines@casal.org
Tel: 93 890 01 23

_DSC7850_023.jpg

02/12/21

 

ENTITAT

El Casal de Vilafranca i Creu Roja Alt Penedès impulsem l'espectacle de dansa Ritmes Solidaris pel Programa d'Alimentació Infantil de l'entitat solidària a la comarca.

 

Diumenge passat va tenir lloc la V edició de l'espectacle Ritmes Solidaris, que impulsem juntament amb Creu Roja Alt Penedès. Aquest espectacle compta amb la col·laboració de tres escoles de dansa de Vilafranca: el CAS, L'escola Assumpta Trens del Casal i  Gimdans.

L'objectiu principal és la de recaptar fons pel programa d'Alimentació Infantil de Creu Roja a la comarca. Enguany, s'han pogut aconseguir 3.556,48€ i s'espera poder recaptar un total de 5.000€. Al llarg de tota aquesta setmana encara es podran seguir fent donatius.
 

WhatsApp Image 2021-11-24 at 08.40.50.jpeg

24/11/21

 

ENTITAT

L'entitat volem millorar i conservar el bon estat de les nostres instal·lacions i també del pavelló Joan Marquès. Per aquest motiu, hem dut a terme una sèrie de reformes per tal de millorar l'aïllament acústic entre el pavelló i el teatre.

WhatsApp Image 2021-11-24 at 08.20.06 (1).jpeg

24/11/21

 

ENTITAT

Inaugurem l'exposició Triadú a càrrec d'Òmnium cultural i acollim l'actuació "Llegir/Sentir TRI-A-DÚ", en el marc del projecte Aliances Culturals de l'entitat.

L'entitat vam inaugurar ahir a les 19:30 h al vestíbul del teatre, l'exposició "A dins de classe sóc feliç", en memòria del pedagog Joan Triadú. Aquesta exposició ha estat organitzada per Òmnium Cultural Alt Penedès, amb motiu de l'Any Joan Triadú i estarà disponible fins al 5 de desembre per ser visitada gratuïtament, en horari de cinema, teatre o ball.

Després de l'exposició vam poder gaudir a la sala de cinema Zazie, de l'espectacle critico musical: "Llegir / Sentir TRI-A-DÚ" a càrrec dels músics Alba Comasòlivas, Lídia Vila i David Paloma, en el marc del projecte Aliances Culturals de l'entitat.

WhatsApp Image 2021-12-01 at 11.44.26 (2).jpeg

24/11/21

 

ENTITAT

Primera sortida Club Sènior Vins després d'un any i mig sense poder-ne gaudir.

L'entitat hem anat al celler Ludens al barri de Graubac de Font-rubí, amb el nostre Club Sènior, celebrant poder fer-ho per primera vegada, d'ençà de l'aturada de l'activitat amb motiu de la Covid-19.

En la visita hem pogut gaudir de l'arquitectura d'aquest celler, reformat per l'arquitecte modernista Puig i Cadafalch a principis del segle XX. També hem gaudit d'un tast al celler i de les magnífiques explicacions de l'enòloga Maura Rovira. 

La fotografia que us mostrem ha estat cortesia de la sòcia del Club Sènior Vins, Maria Rosa Ferré.

WhatsApp Image 2021-11-24 at 08.41.20.jpeg

24/11/21

 

ENTITAT

El Consell Consultiu va realitzar la seva segona reunió amb nous membre i el plateig de noves idees per a l'entitat.

 

El passat dissabte 20 de novembre, va tenir lloc la segona reunió de l'any del Consell Consultiu on es va parlar de temes diversos amb relació a l'entitat. Començant amb la presentació dels dos nous membres de la junta: l'Anna Rovira i el Jordi Solà. Seguidament, es va exposar l'estat dels projectes de recerca després de la presentació del primer Quadern d'Història Del Casal sobre l'Agrupació de la Cultura de la dona així com una llista de propostes de projectes socials treballats dins el Cercle Social.

La Comissió de Comunicació formada en l'últim Consell Consultiu també va informar de la feina feta durant els últims mesos valorant molt positivament la seva primera iniciativa: les jornades InfoCasal. La reunió va acabar amb una pluja d'idees amb relació a la millora de l'assistència a l'Assemblea General anual, fet que preocupa a la junta directiva.

IMG_3493.jpg

24/11/21

 

ENTITAT

E Teatre Casal va acollir el conegut humorista Joan Pera que va amenitzar una vetllada plena d'anècdotes personals i riures.

 

Dissabte passat al vespre, el teatre es va omplir d'anècdotes tot compartint "Una estona amb Joan Pera". L'actor ens va explicar moments divertits de la seva pròpia vida i també del món de la faràndula, amenitzant una gran vetllada.

Com molts dels actors que passen per la casa, ens va deixar un dedicar unes paraules de record.

IMG_3481.jpg

24/11/21

 

ENTITAT

Presentem el primer Quadren d'Història del Casal, que l'acompantaran d'altres amb diverses temàtiques amb l'bjectiu de formar un treball de recerca sobre la història del Teatre Casal.

 

Amb motiu del centenari del Teatre Casal, hem encatat una nova línia de publicacions amb fragmens de la història del nostre teatre, a càrrec de l'historiador de capçalera de l'entitat Joan Solé Bordes i sota la correcció lingüística de Júlia Pujol. El primer dels quaderns el vam presentar en el marc de la Tribuna Casal: “El fenomen de la Cultura de la Dona”, una secció que s’incorporaria al Casal l’any 1930, amb la voluntat de fomentar l’activitat cultural entre noies i dones de diferents edats.

Casal Tribuna Dona 0318.jpg

24/11/21

 

ENTITAT

Presentem el primer Quadren d'Història del Casal i celbrem una taula rodona entorn dels espais de dones no mixtes al llarg de la història.

 

Divendres passat, 19 de novembre a les 19:00h, el Casal de Vilafranca vam organitzar al Teatre Casal la presentació del primer “Quadern d’història del Casal”. A aquest quadern l'acompanyaran d’altres, tots ells escrits per l’historiador Joan Solé Bordes, en el que acabarà conformant un treball de recerca de la història de l’entitat i del seu teatre.
 
El primer quadern gira entorn del fenomen de la secció de la Cultura de la Dona, que va tenir lloc a l’entitat de 1930 a 1939. El mateix Joan Solé el va presentar en obrir l’acte de la Tribuna Casal en el qual s’emmarcava i, posteriorment, va tenir lloc una taula rodona sota el nom: “Els espais no mixtes: de la cultura de la dona fins avui”, que serà moderada per la periodista Joana Sadurní.
 
La historiadora Assumpta Castillo, la periodista feminista Rosa Vendrell, la militant de l’Assemblea Feminista La Ruda, Clara Sant, i la membre del Cercle de Dones del Penedès, Mireia Sanabria, van ser les ponents d'aquesta taula rodona, que, com el seu nom indica, va girar entorn de la importància dels espais no mixtes de dones. Les seves aportacions ens van aclarir el paper d’aquestes organitzacions al llarg de la història i a l’actualitat. Organitzacions que s’han format orgànicament o amb tota la intenció i que funcionen amb finalitats formatives, polítiques, d’acompanyament emocional i culturals.

IMG_5435.JPG

10/11/21

 

ENTITAT

Un espectacle solidari en benefici del programa d’Alimentació Infantil a la comarca, de Creu Roja Alt Penedès.

 

Dimecres dia 9 de novembre a les 10:30h del matí, la presidenta de Creu Roja, Àngels Matas, la membre de la Junta del Casal de Vilafranca, Rosemay Chehab, la professora Sandra Ferré de l’escola Gimdans, Neus Fransi, directora de l’Escola de Dansa Assumpta Trens i Ariadna Canals, també professora de l’escola de dansa CAS, han presentat la V edició de Ritmes Solidaris.

 

Ritmes Solidaris és un espectacle de dansa solidària impulsat cada any des de Creu Roja Alt Penedès i el Casal de Vilafranca, en favor del programa d’Alimentació Infantil de Creu Roja i que està protagonitzat  per tres escoles de dansa de Vilafranca: l’escola CAS, l’escola Assumpta Trens del Casal i l’escola Gimdans.

 

Aquest any, l’espectacle se celebrarà diumenge 28 de novembre a les 17:30h al Teatre Casal i les entrades seran de taquilla inversa, per tal que cada persona pugui fer l’aportació que consideri, però amb un mínim acordat de 5€. A més, enguany els cartells de l’espectacle duen incorporat un codi QR des d’on es poden fer els donatius directament a través d’internet.

 

Segons la presidenta de Creu Roja Alt Penedès, Àngels Matas, en l’edició de l’any passat es van poder recaptar sis mil euros que van poder beneficiar a més de cent nens i nenes de la comarca i s’espera que aquest any es pugui fer una recaptació similar, per donar cobertura a unes vint-i-tres famílies a l’Alt Penedès.

IMG_5438.JPG

10/11/21

 

ENTITAT

 

Dijous passat, 4 de novembre, l'entitat vam inaugurar l'exposició Mirades i vam comptar amb la presència dels artistes participants de dos membres de la junta de l'entitat.

Quatre artistes vinculades a l’entitat i la nostra secció de Belles Arts ens aportaren la seva mirada del nostre bonic Teatre Casal, a través de la pintura, la fotografia, el disseny gràfic o la foto edició, que conjuntament s’uniran en l’exposició MIRADES.

 

Aqesta exposició en el marc dels actes del centenari del Teatre Casal, és gratuïta i està oberta a tothom en horari d'obertura del vestíbul per activitats de teatre, ball i cinema. 

bILLY eLLIOT.JPG

10/11/21

 

ENTITAT

 

Divendres passat, dia 5 de novembre, vam anar a Barcelona per veure el musical Billy Elliot.

Com sabeu, l'entitat organitzem sortides per a socis i sòcies, però també per qui vulgui venir, a veure grans musicals a la ciutat comtal. La sortida inclou l'acompanyament d'un membre de l'entitat i anada i tornada amb autocar. Properament també gaudirem de "Cantando bajo la lluvia"!

253a35ad-426a-4244-9f66-3c59f4a8f533.JPG

4/11/21

 

ENTITAT
 

Marcel Esteve, actual vicepresident del Casal de Vilafranca, deixa el seu càrrec al capdavant de la Junta casalista de bàsquet per centrar-se en el càrrec actual que ocupa a La Societat La Principal.
 
En aquest sentit, tant l’entitat com la Secció Esportiva, mostren el seu agraïment al vicepresident per la feina feta en aquests darrers anys a la junta de la SE CASAL.
 
També s’incorporen a la junta Jordi Cartró i Mercè Galimany i segueixen dins de la junta: Alex Acosta, Juan Manuel Martin, Rafa Sánchez i Joan Soler.
 
Des de l’entitat i la secció traslladen una gran il·lusió per la nova Junta amb plena confiança amb el nou director tècnic Bernat Elias i amb la suma de les noves incorporacions a la Junta, la dedicació dels jugadors, entrenadors, famílies i aficionats al bàsquet casalista.

1.jpg

4/11/21

 

ENTITAT
 

Obrim un nou cicle "Arrels de Dansa" amb tres esbarts dansaires inclosos, un d'ells, gratuït per a persones associades.

L'entitat hem encetat el Cicle Arrels de Dansa, que comprèn les actuacions de tres esbarts dansaires: el Rocasagna de Gelida, que revisita El Patufet amb l'espectacle A LA PANXA DEL BOU, l'Esbart Manresà que presentarà VINCLES, retornant a la seva etapa amb Manuel Cubeles i l'Esbart Maragall, que s'endinsa a les generacions passades amb NUES.


Com a socis i sòcies de l'entitat podreu escollir un dels espectacles del cicle i assistir-hi gratuïtament!

Ja teniu pensat quin voleu que sigui?

 

Més informació a www.teatrecasal.com

foto grupal.jpeg

29/10/21

 

ENTITAT
 

Dimarts 26 d'octubre a les onze del matí, vam presentar la nova temporada d'espectacles i vam desvetllar algunes de les sorpreses de la temporada 21/22.

 

L'entitat vam realitzar dimarts passat, la presentació oficial de la temporada d'espectacles 21/22. En aquesta presentació, vam comptar amb la presència dels actors Joan Pera, en representació dels espectacles professionals d'humor i Ivan Caelles, que ens durà l’obra "Poldo", emmarcada en el nostre Cicle Platea. També ens va acompanyar Jordi Rossell, president de l’Esbart Rocasagna de Gelida, com a representant del nou Cicle Arrels de Dansa i, en el marc dels espectacles familiars, ens van acompanyar Pancho García i Marta Joan de la companyia Minimons.

Més informació i entrades a www.teatrecasal.com

WhatsApp Image 2021-10-25 at 21.07.42.jpeg

29/10/21

 

ENTITAT
 

L'entitat ja vam reprendre la temporada de ball, ballant! Ho vam fer amb l’actuació del conjunt JAMAIKA BAND. 

 

L’Encarni Ponce i el Joan Tortosa, que es van conèixer precisament ballant, van ser la primera parella que va saltar diumenge a la pista. Feia des d’abans de la Covid-19 que no podíem gaudir de l’activitat de ball de saló, tal com ho havíem fet sempre.

Esperem poder seguir gaudint de la pista de ball!
 

i-S4rzMFs-XL.jpg

29/10/21

 

ENTITAT
 

L’espectacle del mestre de la rumba Petitet “La rumba de Catalunya”, que teníem previst per aquest dissabte 30 d’octubre a les 20:00h, ha quedat cancel·lat per motius de salut.

L'import de les entrades es reintegrarà per la mateixa via en què van ser adquirides. Així, totes aquelles persones que hagin comprat les entrades per l’actuació a oficines, podran recollir l’import de les mateixes a les oficines de l’entitat, els laborables de 17h a 20h i aquelles que les hagin adquirit per internet, els serà reintegrat l’import.

En nom de les artistes i el teatre, els demanem disculpes per les molèsties que els puguem ocasionar.

7.jpg

20/10/21

 

ENTITAT
 

Si teniu documents, records fotogràfics o personals que vulgueu compartir amb l'entitat, no dubteu a fer-nos-ho arribar.

Com sabeu, el Casal ja tenim 117 anys d'història i, a més, enguany celebrem el centenari del nostre Teatre Casal. És per això, que us demanem que ens feu arribar qualsevol record físic, però també, si així ho voleu, personal i de vivències que tingueu. Algunes persones ja ens han fet arribar petits tresos que ja hem afegit a l'arxiu de l'entitat. Moltes gràcies!

.

5.jpg

20/10/21

 

ENTITAT
 

Aquest cap de semana, alumnes de teatre de l'escola "Artèria" del Casal van participar a la Fira "Vinòleum" de Guardiola de Font-rubí.

Des dels seus inicis l'any passat, l'escola de teatre i cant "Artèria" del Casal, no ha parat de créixer i cada dia participa a més acivitats. La darrera va ser el Vinòleum de Guardiola, una fira d'oli i productes locals en la que dos grups de joves van amentizar la fira, fent una representació teatral històrica de la pagesia.
 

.

4.jpg

20/10/21

 

ENTITAT
 

Ja hem obert el període de presentació de candidatures per la VIII edició del Premi Rosa Florido de creació teatral.
 

El Casal reprenem el cicle habitual del Premi Rosa Florido de creació teatral pròpia, convocant la vuitena edició. Una edició on s’hi poden presentar grups amateurs de teatre i escoles de teatre federats a Catalunya, que tinguin una obra teatral de creació pròpia. Tota la informació sobre les bases del concurs i les inscripcions es troba a la nostra pàgina web: www.casal.org, al banner que trobareu a la pàgina d'inici.

Com moltes d'altres activitats, el calendari de la darrera edició es va modificar i, per aquest motiu, vam proclamar el guanyador en el marc del festival Escena Penedès 21. La formació guanyadora va ser la companyia CRIATURES. Al mateix temps, també en el marc del festival, vam obrir la convocatòria de cara a aquesta vuitena edició, que respectarà al màxim possible els terminis i normes de l'anterior edició, abans de la Covid -19. 

.

FMP_7231.JPG

15/10/21

 

ENTITAT
 

Dimecres 13 d'octubre vam presentar l'espectacle "La rumba de Catalunya" dirigit pel conegut mestre de la rumba Petitet.

Ja tenim a la venda les entrades pel concert "La rumba de Catalunya", que tindrà lloc dissabte 30 d’octubre a les 20:00 h al Teatre Casal i ha estat dirigit pel mateix Joan Ximénez, “Petitet”.

La presentació va comptar amb la presència del regidor de cultura Ricad Rafecas, el gerent de l’entitat Salvador Casals, la membre de la junta de l’entitat Rosemay Chehab i el mateix artista “Petitet”.

La intenció principal de la funció és dur a l’escenari una representació de les diferents rumbes aparegudes a Catalunya amb l’arribada de l’ètnia gitana i, per aquest motiu, reuneix a l’escenari 25 persones entre músics i artistes, de llocs diferents de casa nostre.

Una altra particularitat a destacar, és que per la compra de l’entrada a "La rumba de Catalunya" també es podrà gaudir prèviament a les 18:00 h, de la projecció del documental “Petitet” dirigit per Carles Bosch, guanyador dels Premis Gaudí, Docs i Ficat.

Escena Penedès 2021 0204- GUANYADORS.jpg

15/10/21

 

ENTITAT

La formació teatral Criaures guanyadora de la VII edició del Premi Rosa Florido de creació teatral.

En el marc del festival Escena Penedès, vam proclamar la Companyia de teatre Criatures, com a guanyadora de la passada VII edició que ens van presentar l'obra "La Revolució de les Gallines". El grup teatral està format per les actrius i els actors : Marta Vendrell, Marc Solé, Laura Lázaro, Fèlix Casanellas i Genís Mensa, sota la direcció d'Eloi Tres i amb Laia Casas com atècnica de so i il·luminació.

 

També vam obrir convocatòria per a la pròxima VIII edició. Aquest any, si la Covid ens ho permet, recuperarem el calendari habitual de convocatòria, anunci de guanyadors i representació de l'obra guanyadora.

Pròximament us seguirem informant.

Escena Penedès 2021 1014.jpg

15/10/21

 

ENTITAT

Tanquem un any més amb un Festival Escena Penedès ple de teatre i una màster- class amb Manel Barceló.

Aquest any el festival ha comptat amb 5 obres magnífiques de teatre amateur, amb la peculiaritat que també s'ha obert el Festival amb la proclamació del grup guanyador de l'anterior edició del VII Premi Rosal Florido, la Cia. Criatures, i s'ha convocat la nova VIII edició d'aquest premi de creació teatral. 

En el marc del festival, cadascuna de les 5 obres s'han maridat amb 5 caves de la D.O. Penedès i, a més, cada any hi encabim una màster-class amb un actor o actriu que ens proposa un temari. Enguany hem tingut el plaer de fer-la amb l'actor Manel Barceló, que va proposar fer treball gestual, anàlisi de text i creació de personatges.

cantando-bajo-la-lluvia-barcelona-800x410.jpg

7/10/21

 

ENTITAT

El Casal organitzem dues sortides a Barcelona per anar a veure dos grans musicals
"Billy Elliot " i "Cantando bajo la lluvia".

El Casal organitzem cada any sortides per anar a Barcelona a veure els grans musicals. En el preu de la sortida, s'hi inclouen: l'autobus anada i tornada des de Vilafranca, les entrades i l'acompanyament d'una persona de l'entitat, 

Billy Elliot és el primer dels musicals programats,, p'revist per gaudir-lo el dijous 4 de novembre de 2021. Les reserves seguiran obertes fins  al 13 D'OCTUBRE

 

L'horari de sortida de Vilafranca, és a les 18:00h des de Pl.Penedès, amb una estona per fer un mos i l'obra iniciarà a les 20:00h, al Teatre Victòria de Barcelona 


Preu:
Socis i sòcies - 71€
Persones no associades: 81€

 

 

En el cas de "Cantando bajo la lluvia", els horaris de recollida i de l'obra són els mateixos, però tindrà lloc el dia 2 de desembre al Teatre Tívoli de la ciutat comtal. Ja vam omplir un primer grup, previst per veure el musical el 25 de novembre.Preu:
Socis i sòcies - 63€
Persones no associades: 73€


Inscripcions per a qualsevol de les 2 sortides a:


Telèfon: 93 890 01 23
Correu: casal@casal.org 
WhatsApp: 602 25 22 29

IMG20211004184559.jpg

7/10/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA

La nostra Secció Esportiva incorpora a partir del sis d’octubre a Bernat Elias Camprubí, com a nou Director Tècnic del club
 

Aquest dimecres passat, la Secció Esportiva Casal va incorporar a Bernat Elias com a màxim responsable Tècnic de la secció, amb l’objectiu de consolidar el recorregut de millora tècnica del club, que ja es va iniciar fa unes temporades.  
 
Bernat Elias és Llicenciat en INEF, Diplomat en Educació Física i Entrenador Superior per la FEB i arriba al CASAL després d’una estada de sis anys a diferents països nòrdics, en concret Suècia i Dinamarca, on ha exercit tasques tècniques en equips de les principals lligues d’aquests països o d’entrenador ajudant a la Selecció U16 Danesa.  
 
Abans de la seva etapa al nord d’Europa, Elias havia estat entrenador en l’àrea formativa del CB Cornellà o entrenador ajudant al CB Santfeliuenc a categoria EBA.   

PHOTO-2021-10-03-10-29-55.jpg

7/10/21

 

ENTITAT

Divendres Dissabte passat, vam organitzar amb el suport de la Fedració d'Ateneus de Catalunya una taula rodona amb responsables d'altres teatres centenaris, per reflexionar sobre el nostre futur. 

La taula rodona “Teatres d’Ateneus centenaris: Una mirada cap al futur”,va encarar reflexions sobre  programació, patrimoni, associacionisme i el futur del teatre i va comptar amb la participació de responsables d’altres teatres centenaris com: el Casino Prado Suburense, La Cate de Figueres, el Centre Moral de Gràcia i el propi Casal Societat La Principal.
 
Aquesta activitat es va estructurar al voltant de la trobada del consell de la XTAC, que va tenir lloc durant el matí de dissabte al Casal. Es tracta d’un punt de trobada per totes les entitats que formen part de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i s’hi destaquen diversos temes que tenen a veure amb el seu dia a dia i planificació a llarg termini, com poden ser les produccions coordinades o les produccions pròpies anuals, que en l’edició anterior va ser “36 Preguntes que faran que t’enamoris”, programada a 32 ateneus diferents, inclòs el Teatre Casal el passat 25 de setembre, i que pel curs 2022 serà “Un vespre amb l’Alfredo” de la Cia. ‘Els Iluminati’.

exposició BBAA.JPG

23/09/21

 

SECCIÓ BELLES ARTS

Divendres passat a les 19:00h, vam acompanyar la nostra Secció de Belles Arts, en l'acte inaugural d'una exposició dels seus 70 anys de vida.

L'exposició, organitzada des la pròpia secció, és una mostra que vol connectar passat, present i futur de la secció. En la vetllada vam comptar amb unes paraules compartides de la presidenta de la Secció, Sílvia Arniches.


La mostra és gratuïta i oberta a tothom i en podeu gaudir a la capella Sant Joan fins al 31 d’octubre. Els dies 2 i 16 d’octubre a les 19:00h, podeu reservar una visita comentada a càrrec d’una persona membre de la secció de Belles Arts.

Ofrena 4 BONA.jpg

17/09/21

 

ENTITAT

 

Un any més, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'entitat vam fer l'ofrena floral al monument Lluís Companys.

El passat onze de setembre, l'entitat vam acudir al monument Lluís Companys per fer-hi l'habitual ofrena floral amb motiu de la Dia Nacional de Catalunya. Com a entitat cultural catalana, celebrem poder fer aquest petit homenatge cada any, recordant i celebrant la nostra diada.

f3e211ae-b1bf-40c0-b3b4-28864c397417.JPG

17/09/21

 

ENTITAT

 

L'entitat vam crear la primera edició de l'Info Casal, un espai on informar de tota la nostra activitat. 

Per primera vegada, l'entitat hem organitzat un sol espai per poder informar a persones sòcies i no associades de totes les activitats que duem a terme. L'Info Casal, que és com hem anomenat a l'espai, va tenir lloc a la platea del Teatre Casal, cada tarda del 6 al 10 de setembre i en horari de 18:00h a 21:00h.

Estem molt contents i contentes, ja que d'aquesta manera, hem pogut donar a conèixer amb un tracte més personal i pràctic les nostres activitats habiluals i de nova fornada.

IMG-20210912-WA0016.jpg

17/09/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA

 

La Secció Esportiva Casal guanya la 38a edició del Torneig Fèlix Trullàs, al mateix temps en que celebra el seu 70 aniversari.

El passat onze de setembre, l'entitat vam acudir al monument Lluís Companys per fer-hi l'habitual ofrena floral amb motiu de la Dia Nacional de Catalunya. Com a entitat cultural catalana, celebrem poder fer aquest petit homenatge cada any, recordant i celebrant la nostra diada.

2.png

08/09/21

 

ENTITAT

 

Celebrem a Masia Torreblanca d'Olèrdola l'èxit de l'acte inaugural del centenari del Teatre Casal amb totes aquelles persones que el van fer possible.

Per tal d'agraïr i celebrar l'èxit de l'inici del Centenari del nostre Teatre, el passat 25 d'agost, vam fer una trobada amb totes les persones que ho van fer possible, ja fos amb l’espectacle que tenia lloc al teatre, com amb la intervenció artística de Mireia Camacho i Belles Arts, al vestíbul exterior. La trobada va tenir lloc a la Masia Torreblanca d'Olèrdola, gaudint de la música en directe de la cantant Anna Luna.

8.png

08/09/21

 

ENTITAT

 

Us convidem a fer un cop d'ull a totes les activitats i novetats del curs 2020/21 a la nostra AGENDA i REVISTA!

A l'AGENDA trobareu: 

- Propostes d'activitats del curs 2021-2022.
- Presentació cursos Aula d'Humanitats 2021-2022.
- Espectacles de la temporada. 
- Quarta Edició del Festival Escena Penedès.
- Proposta d'actuacions de la Sala de ball per als socis i sòcies els diumenges a la tarda.
- Propostes del Club Cultural.
- CENTENARI DEL TEATRE: Nova visita guiada i trobada de Teatres Centenaris. .
- XVII Edició del Ral·li "Trofeu la Premsa".
- Exposició 70 aniversari de la secció de Belles Arts.
- Torneig Fèlix Trullàs.
- Activitats del Club Family  i moltes més coses.

A la REVISTA:

-Reportatge fotogràfic de Toni Galitó on veureu els preparatius de l'inici de commemoració del Centenari del nostre teatre.
- Record especial dels nostres companys Miquel Àngel i Xavier Garcia Barrachina
- Fem "Una mirada al passat", apartat en el qual  l'historiador de capçalera del Casal, Joan Solé Bordes, ens parla sobre "El Casal, un escenari per a tota mena d'esbarjo".

Disposeu de l'agenda completa i d'una nova edició de la Revista Casal als enllaços següents:

AGENDA       REVISTA

Còpia de Imatge MERCÈ.png

08/09/21

 

ENTITAT

 

Aquest mes de setembre podeu demanar invitació per poder assistir a diverses activitats que us oferim de forma gratuïta com a socis i sòcies del Casal.

En motiu de la celebració de la Mercè 2021, teniu la possibilitat de demanar invitació per l'obra "36 preguntes que faran que t'enamoris" produïda per la XTAC, que es representa al Teatre Casal dissabte 25 de setembre a les 20:30h i pel Vermut Musical exclusiu per a socis i sòces del Casal, a càrrec de l'escola de teatre i cant Artèria, que tindrà lloc també al Teatre Casal diumenge 26 de setembre a la una del migdia.

Per últim, cada mes teniu la possibilitat de venir de forma gratuïta a l'activitat de cinema familiar. Aquesta vegada us oferim la pel·lícula "L'univers miniatura de No-No" que es projectarà a la sala de cinema de l'entitat, diumenge 26 de setembre a les 11:30h. Podreu descobrir amb les menudes i menuts un món ple d'emoció i humor, on els animals superen adversitats amb emoció i enginy.

Tota la informació sobre aquestes activitats la trobareu a l'Agenda de l'entitat dels mesos de setembre i octubre, que us adjuntem a l'apartat d'actualitat.

3282e057-70b4-456c-9a63-285a28fed80e.JPG

08/09/21

 

ENTITAT

 

Els administradors d'aquesta Festa Major 2021, van escollir el Teatre Casal com a escenari d'algunes de les obres i espectacles, inclosos en la programació de la més típica.

 

Les obres i concerts que vam acollir al Teatre Casal  van ser  l'obra: "Ni rastre de qui vam ser" de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, el Concert tribut a Queen: "The Show Must Go On", el concert infantil a càrrec de la reconeguda entre menudes i menuts, Dàmaris Gelabert , l'espectacle també per infants "GLAM" de la maga Melanie i l'obra de teatre: "Vida de peix… sense espines", amb Rosa Andreu i Mercè Comes.

Com a entitat cultural estem molt contentes i contents d'haver pogut participar de nou en l'arrencada de la nostra festa, tal com també de l'impuls de la Cultura Popular.

_MG_3026.JPG

29/07/21

 

ENTITAT

 

El nostre Teatre Casal celebra cent anys d'activitat ininterrompuda amb l'obra col·lectiva "Un casal de fusta centenari", protagonitzada per l'actor i clown Fulgenci Mestres.

Dissabte passat vam viatjar de la mà de l'Humbert, protagonitzat per l’actor, músic i clown vilafranquí, Fulgenci Mestres, pels records d' Un casal de fusta centenari. El nostre Teatre Casal.

Abans de l’espectacle, les paraules de Marcel Esteve, vicepresident de l'entitat; Antoni Herrera, subdirector general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya; i Pere Regull, alcalde de Vilafranca, ens van recordar l’esperit interclassista, lliure i obert amb què es va fundar aquest teatre el 24 de juliol de 1921, enllaçant els parlaments amb l'inici de l'obra que començaria amb la construcció del teatre.
 

L'obra va comprendre una cinquantena d'artistes, entre els quals es troben les alumnes de la nostra Escola de Dansa Assumpta Trens i de l'escola de teatre també de l'entitat Artèria, els músics de la Sidral Brass Band, membres de l’Espai de Veus i del Taller d’Assaig Teatre i altres actors, cantants i músics que van interpretar textos de Sílvia Amigó, Jordi Llavina, Antoni Massanell o Miquel Cartró.

 

Un casal de fusta centenari, és una creació de Valeri Laguna i Manel Güell. Fulgenci Mestres, "Genci" (Dagoll Dagom, Comediants, La Fura dels Baus, Monti & Cia, Circ Roncalli), caracteritzat de Carablanca, va acompanyar-nos a fer un recorregut pel passat i el llegat del teatre, testimoni de la història cultural del país amb obres, estrenes cinematogràfiques i concerts emblemàtics: de Terra baixa als espectacles de La Cubana o Els Joglars, els protagonistes de la Nova Cançó o l'últim concert de Carles Sabater. 

El mateix 24 de juliol, vam inaugurar l’obra 100ENARI de l’artista Mireia Camacho, que es projectarà a la façana del teatre fins al 5 de setembre.

 

El programa de commemoració d’aquests primers cent anys d’història i activitat ininterrompuda, inclourà vint-i-dues accions més en els pròxims dotze mesos i s’estendrà fins a la Festa Major de Vilafranca de 2022

La Principal de La Bisbal-Esther Buqueras.jpg

21/07/21

 

ENTITAT

 

En el marc del projecte "Aliances Culturals" Vilafranca Sardanista va organitzar un concert amb La Principal de La Bisbal i Esther Buqueras al Teatre Casal.

Dissabte a les deu del vespre, vam poder gaudir al Teatre Casal de magnífiques cançons de mar i muntanya a càrrec de la reconeguda banda "La Principal de La Bisbal" amb la veu de la cantant Esther Buqueras.

Des de l'entitat, volem agrais a Vilafranca Sardanista aquesta magnífica aposta per gaudir, tot i els temps estranys, d’aquest màgic concert.

CREATIU BONA.jpg

16/07/21

 

ENTITAT

 

Resum de la situació en respecte a la Covid-19 en el marc del Som Estiu 21.

Us informem de les mesures i actuacions que hem anat prenent en relació amb la situació de la Covid-19, pel que fa a l'activitat dels casals del Som Estiu 21. Actualment tenim confinats quatre grups en els quals s'hi ha dectectat algun cas positiu. En tot moment hem estat en contacte amb el grup de rastreig Covid Pediatria de Vilafranca, per informar de l'aïllament d'aquests grups i dels casos positius. També destacar, que els directors dels casals fan un seguiment i suport de tots els casos d'afectats per la Covid-19 del Casal.

A més, com a mesura de prevenció en la situació actual, cada setmana a les 8:00h del matí, els monitors i monitores es realitzen una prova d'antígens.

Agraïm la implicació del muntatge, dels directors i directores dels casals i de les famílies en tot aquest procés.

WhatsApp Image 2021-07-13 at 18.37_edited.jpg

16/07/21

 

ENTITAT

 

El curs va començar treballant algunes expressions com "tal faràs tal trobaràs", "el més calent és a l'aigüera" o "perdre l'oremus".

Aquestes i moltes altres expressions són història parlada i es treballaran al llarg de tot el curs els dimarts i dijous fins al 29 de juliol de 18:30h a 20:00h. A més, un dels atractius d’aquest curs és que es realitza a l’aire lliure, concretament al pati dels nous allotjaments Inglada Via de Pinnae i al pati dels cellers Mascaró, fent possible classes d’humanitats a la fresca. El proper dimarts 29 de juliol, excepcionalment, la classe es realitzarà al Casal.

Les persones interessades en el curs, encara podeu insriure-us a 4 sessions amb un cost de 25€ per persones associades i 40 € per no associades.a través del correu oficines@casal.org.

Cartell concert 17 de Juliol 2021 2.jpg

7/07/21

 

ENTITAT

 

Estem molt contentes i contents d’anunciar que Vilafranca Sardanista durà al nostre Teatre Casal el proper dissabte 17 de juliol, la reconeguda orquestra La Principal de La Bisbal & Esther Buqueras. Aquest fet s'emmarca dins el projecte "Aliances Culturals del Casal", que ens permet col·laborar amb diferents entitats oferint el nostre espai.

Aquest concert és absolutament GRATUÏT i ens permetrà gaudir de boniques cançons de mar i muntanya.

Cal inscripció prèvia + recollida de localitats al Casal els dies: 6, 12 i 13 de juliol de 18:00h a 20:00h.

No us ho perdeu!

9bf143f3-b7db-4f24-92a4-5fa4f70d9f51.JPG

7/07/21